Ця страва є однією з найулюбленіших і цілющих, курячий суп часто називають природними ліками, здатними підняти імунітет і додати сил під час хвороби.
Щоб приготувати найсмачніший курячий суп, треба правильно зварити бульйон, який матиме характерний золотавий колір, насичений смак та аромат. Досягнення такого результату – справжнє кулінарне мистецтво, що вимагає знання деяких секретів. Тому досвідчені господині радо поділилися усіма тонкощами приготування найсмачнішого курячого супу.
Як правильно приготувати ароматний курячий суп
- Вибір курки. Щоб бульйон був золотавим та наваристим, треба брати домашню курку. Якщо немає своєї, її можна придбати на ринку чи в супермаркеті. Тоді ваш бульйон матиме характерний золотавий колір, насичений смак та аромат. Незважаючи на те, що процес приготування займе більше часу, саме таке м'ясо забезпечить ідеальний смак страви. Домашня курка містить більше колагену та інших речовин, які надають бульйону особливої консистенції та глибокого смаку.
- Овочі. Особливу увагу необхідно приділити цибулі та моркві. Для досягнення насиченого золотистого відтінку рекомендується попередньо обпалити цибулину на сухій сковороді. Або просто додати в бульйон цілу цибулину в лушпинні. Моркву варто додавати цілою під час варіння, а робити засмажку можна за бажанням.
- Спеції відіграють важливу роль у формуванні правильного кольору й ідеального смаку курячого супу. Зазвичай до страви додають куркуму та шафран, щоб вона набула бажаного золотавого відтінку. Вкрай важливо дотримуватися міри під час додавання цих інгредієнтів, щоб надмірна кількість спецій не зіпсувала класичний смак і аромат курячого супу.
Читайте також:
Покладіть пляшку з водою до морозилки: це вирішить одну з найактуальніших зимових проблем
Якщо насипати соди у пральну машинку – це зашкодить чи допоможе: відповідь експертів
Чому досвідчені господині ніколи не викидають старих ґудзиків: 5 цікавих ідей застосування