11 вересня врізалося у пам'ять: Порошенко висловив співчуття США у річницю кривавого теракту

11 вересня врізалося у пам'ять: Порошенко висловив співчуття США у річницю кривавого теракту

Фото: Reuters

"Цинічна спроба посіяти страх та терор, яка вкотре підтвердила незламність духу демократичного суспільства", - заявив глава держави. 

11 вересня назавжди врізалося у пам'ять жахливими кадрами атаки проти гуманності та людяності.

Про це у Facebook заявив президент України Петро Порошенко.

"Злочин, який кардинально змінив сприйняття безпеки по всьому світу. Цинічна спроба посіяти страх та терор, яка вкотре підтвердила незламність духу демократичного суспільства", - йдеться у повідомленні у соціальній мережі.

У Сполучених Штатах Америки вшановують жертв теракту 11.09.2001

У Сполучених Штатах Америки вшановують жертв теракту 11.09.2001

"Не може бути жодного виправдання тим, хто намагається використати релігійні почуття для культивування ненависті та досягнення своїх брудних політичних цілей. Де б це не відбувалося і ким би це не здійснювалося. І нинішня боротьба Сполучених Штатів за безпечний світ не є виключно їхньою власною боротьбою. Це наша спільна відповідальність і обов'язок", - наголосив глава держави.

16 років тому кадри жахливої катастрофи сколихнули увесь світ. Тоді в США сталася трагедія, яка назавжди змінила життя мільйонів людей. Два літаки "Боїнг-767" із інтервалом у 17 хвилин врізалися у вежі Всесвітнього торгового центру. Від потужного удару та пожежі будівлі завалилися.

Масштабний терористичний акт забрав життя 2733 людей. Та атака не мала кордонів - під завалами загинули представники 115 національностей. Серед жертв теракту були й 12 вихідців із України.

Пожежникам знадобилося 100 днів, щоб погасити всі осередки пожеж. Усього рятувальникам довелося просіяти 1 млн тонн уламків та сміття у пошуках речей, що належали жертвам теракту. Вони знайшли 144 обручки. Понад три тисячі дітей втратили когось із батьків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація