1С: Турчинов заявив, що неможливо терміново примусити бухгалтерів відмовитися від програми

1С: Турчинов заявив, що неможливо терміново примусити бухгалтерів відмовитися від програми

Фото: УНІАН

Але державні та бюджетні установи будуть переводитись на програмний продукт національного виробника.

Бухгалтерів, які користуються підсанкційним російським програмним продуктом 1С , неможливо змусити терміново від нього відмовитися.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, - пише Еспресо.TV.

"Ми не можемо примусити бухгалтера, який користується російським програмним продуктом, терміново від нього відмовитися. У першу чергу це стосується санкцій щодо неможливості реалізації цього програмного продукту і коли ми говоримо про державні установи і бюджетні, то тут вони в обов'язковому порядку будуть переводитись на програмний продукт національного виробника", - сказав він.

За словами Турчинова, є дуже якісний продукт, який виробляють українці і європейці також, в тому числі є такі, які забезпечують якісне обслуговування бухгалтерського обліку. 

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко 15 травня вів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів щодо низки російських компаній. Обмеження стосуються серед іншого соцмереж "Вконтакте", "Одноклассники" та сервісів "Яндекс".

Повʼязані теми:

Наступна публікація