20 млн за судову реформу: депутати зізналися, які суми фігурують у ВР при важливих голосуваннях

20 млн за судову реформу: депутати зізналися, які суми фігурують у ВР при важливих голосуваннях

Фото: УНІАН

Нардепи уточнюють, що у гривнях ніхто з них гроші не рахує.

Адміністрація президента є місцем вирішення найважливіших питань, тому туди так полюбляють навідуватися народні депутати. Хоча далеко не всі політики готові в цьому зізнатися, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Саме питання про регулярність відвідин Банкової нардеп Третьяков назвав тиском. А потім віджартувався: "Вранці, вдень, вечором, інколи вночі". Тарута твердить, що "сірі кардинали" дійсно проводять там дуже багато часу. "Не знаю, чи вони там сплять, але ходять кожен день вони", - каже він. Чумак навіть називає прізвища. "Ті, хто хочуть вирішити власні шкурні питання, напевно, ходять! От, Березенко все знає, і скільки продається, і скільки купуються, бо всі кажуть, що якщо хтось і купує, то це він і до нього треба йти", - каже нардеп.

Депутати зізналися, як часто ходять до АП та що там роблять

Депутати зізналися, як часто ходять до АП та що там роблять

Сам Березенко визнає, що в АП буває щодня, але фактів купівлі голосів не знає. Інші депутати уточнюють, що необов’язково це має бути пряма угода. "Постійно бартер-домовленості", - твердить Тарута. "На певні округи депутатам нарізаються кошти для їх розпорядження, і потім ці депутати голосують за бюджет", - каже Острікова.

Про розцінки в мільйони доларів говорить Шуфрич. "Точно не гривень, на жаль", - уточнює він. "Коли "Опоблок" проголосував разом із владою судову реформу, я думаю, що вони добряче заробили, мільйонів 20", - вважає Рабінович. Натомість Третьяков іронізує, що волів би продатися за такі гроші, але йому ніхто не пропонує. "Давайте почнемо з 10 мільйонів", - пропонує він свою таксу за одне рішення.

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація