20 зустрічей з лідерами ЄС: на Банковій розкрили деталі візиту Порошенка до Брюсселю

20 зустрічей з лідерами ЄС: на Банковій розкрили деталі візиту Порошенка до Брюсселю

Фото: Сайт президента України

У п’ятницю очікується близько 12-14 зустрічей президента з лідерами країн членів Європейського Союзу.

Програмою візиту президента Петра Порошенка в Брюссель для участі у саміті “Східного партнерства” заплановано проведення близько 20 двосторонніх зустрічей з лідерами держав-членів ЄС та участь у шостому засіданні лідерів ЄНП, присвяченому саміту.

Про це розповів заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє прес-служба глави української держави.

За його словами, на саміті засудить російську агресію та висловиться на користь подальшого продовження дії антиросійських санкцій, запроваджених декілька років тому.

Порошенко прилітає до Брюсселя, аби взяти участь у саміті ЄС та країн Східного партнерства

Порошенко прилітає до Брюсселя, аби взяти участь у саміті ЄС та країн Східного партнерства

В ході візиту до Європи вже відбулась аудієнція у короля Бельгії Філіпа та зустріч із президентом Європейської Ради Дональдом Туском. «Звичайно вони обговорювали питання посилення співпраці між Україною та ЄС, в тому числі у контексті рішень Саміту Україна - ЄС, який відбувся у липні цього року», - зазначив він.

Заступник глави Адміністрації Президента також повідомив, що президент обговорив перспективи продовження економічних санкцій ЄС щодо Росії внаслідок підриву територіальної цілісності України.

«Основною темою переговорів стала подальша стратегія відносин України та ЄС», - додав він.

Костянтин Єлісєєв наголосив на важливості низки інших зустрічей Глави держави в рамках Саміту Східного партнерства - з президентом Азербайджанської Республіки, прем`єр-міністром Грузії.

Він зазначив, що робота буде продовжена і у п`ятницю. «Очікується близько 12-14 зустрічей президента з лідерами країн членів Європейського Союзу. В тому числі з канцлером Німеччини, прем`єр-міністрами Фінляндії, Швеції, Президентом Румунії», - повідомив він. Також запланована зустріч із генеральним секретарем НАТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація