3:2 на користь ГПУ: поіменне голосування депутатів Верховної Ради за зняття недоторканності зі своїх колег

3:2 на користь ГПУ: поіменне голосування депутатів Верховної Ради за зняття недоторканності зі своїх колег

Фото: УНІАН

Парламентарі дали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності щодо трьох із п'яти депутатів.

У вівторок, 11 липня, Верховна Рада на своєму вечірньому засіданні розглянула подання Генеральної прокуратури України щодо зняття недоторканності з п'ятьох депутатів - Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Андрія Лозового, Максима Полякова та Борислава Розенблата.

За результатами голосування недоторканість зняли з Довгого, Полякова і Розенблата. Натомість депутати не підтримали зняття недоторканості з Дейдея та Лозового.

ВР не набрала голосів, аби позбавити недоторканності нардепів Дейдея та Лозового

ВР не набрала голосів, аби позбавити недоторканності нардепів Дейдея та Лозового

Першим депутатом, за якого голосували парламентарі, був представник "Народного фронту" Євген Дейдей. За зняття з нього недоторканності проголосували 192 депутати, цього виявилося недостатньо і таким чином Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності цього нардепа.

Потім Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата групи "Воля народу" Олеся Довгого, якого підозрюють у земельних махінаціях за часів роботи секретарем Київради. За відповідне рішення проголосував 251 нардеп. Таким чином народні обранці підтримали зняття депутатської недоторканності з Довгого.

Далі настала черга депутата від фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрія Лозового, якого ГПУ підозрює у несплаті податків на 2 млн грн. За зняття недоторканності з Лозового проголосували усього 177 народних депутатів. Таким чином, Верховна Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Лозового.

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова, якого підозрюють у причетності до схеми видобутку бурштину. За відповідне рішення проголосували 250 нардепів.

Однак, нардепи не дали згоди на обрання Полякову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, набравши лише 111 голосів.

Останнім був депутат від "Блоку Петра Порошенка" Борислав Розенблат, ще однин фігурант "бурштинової справи". За відповідне рішення проголосували 296 нардепів. Народні обранці фактично ухвалили рішення про зняття недоторканності з Розенблата.

Однак, нардепи не дали згоди на затримання Розенблата, набравши лише 183 голосів. Тим часом за арешт Розенблата проголосував лише 181 нардеп.

Під звуки барабанів Верховна Рада голосує за зняття недоторканості з п'яти нардепів

Під звуки барабанів Верховна Рада голосує за зняття недоторканості з п'яти нардепів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація