400 тисяч смертей: правоохоронці зібрали 72 години відео-компромату на Савченко

400 тисяч смертей: правоохоронці зібрали 72 години відео-компромату на Савченко

Фото: УНІАН

У Раді було показано лише невеличкий фрагмент.

Продемонстроване народним депутатам відео змови Надії Савченко та Володимира Рубана з розмовами про підготовку кривавого теракту в центрі Києва є лише маленьким витягом із багатогодинних записів доказів злочину, котрими володіють правоохоронці. 20-хвилинний ролик так вразив нардепів, що вони ледве не конституційною більшістю дали згоду на зняття недоторканності та арешт колеги, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У зборі доказів слідчим допомогли військові 8-го полку спецпризначення, котрих Савченко і Рубан агітували виступити на боці збройного перевороту та допомогти поваленню чинної влади. Четверо офіцерів не зрадили присязі і звернулися до СБУ, завдяки чому вдалося зірвати плани заколотників. Військові фільмували все, що хотіли вчинити Савченко і Рубан, тож тепер є записи, де мова йде про величезні жертви. "Чотириста тисяч... Та яких грошей? Смертей потрібно", - каже на одному із записів Савченко.

Для повалення державного режиму, розправи над депутатами, урядом і президентом і зрештою запровадження комендантського режиму на чолі з самою Савченко потрібна була зброя. На відео є розмови про те, що про постачання зброї заколотники домовилися безпосередньо з ватажками так званих "ДНР" та "ЛНР". Першу партію мінометів, гранат і автоматів доставили, другу доставку обірвали правоохоронці, тоді й відбулося затримання Рубана. За версією слідства, напад на Раду мав відбутися під час щорічного послання президента, коли в одній залі збирається одночасно фактично все керівництво країни. "Є один день, коли збираються всі міністри, всі глави служб, всі депутати, і виступає президент. Це один день в рік.  Згори падає люстра. Можна взяти автомат і достріляти", - пояснює план Савченко. На запитання про те, хто ж це робитиме, Рубан і Савченко говорять про "Жанну д’Арк", а мету Рубан визначає, як "красиве багаття".

Фільм ГПУ про змову Савченко змусив нардепів проголосувати за зняття недоторканності

Фільм ГПУ про змову Савченко змусив нардепів проголосувати за зняття недоторканності

Повʼязані теми:

Наступна публікація