Абромавичус пояснив, чому його призначили гендиректором "Укроборонпрому" поза конкурсом

Абромавичус пояснив, чому його призначили гендиректором "Укроборонпрому" поза конкурсом

Фото: УНІАН

Очільник концерну запевнив, що конкурс буде оголошено до кінця року.

Призначений президентом України Володимиром Зеленським генеральним директором Державного концерну "Укроборонпром" Айварас Абромавичус пояснив, чому не було проведено конкурс на посаду очільника установи.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

"Вперше в історії директор "Укроборонпрому" мав бути обраний на конкурсній основі, а не шляхом політичних домовленостей. Але поки тривала процедура спецперевірки кандидатів, у Концерні почали відбуватися речі, що могли мати негативні наслідки для національної безпеки країни”, – зазначив він. 

За словами Абромавичуса, без погодження з Наглядовою радою переписувалися статути підприємств-учасників Концерну, у ЗМІ почали з’являтися витоки таємних контрактів, до яких не мали доступу навіть члени Наглядової ради, а на самих підприємствах колишнім керівництвом була створена атмосфера нездорової конкуренції та боротьби за посади.

"Нам почали надходити негативні сигнали від наших контрагентів та міжнародних партнерів. Все це загрожувало суттєвими репутаційними втратами як самого Концерну, так і держави, чого ми допустити не могли. Зрештою спільно з президентом ми дійшли однакового висновку про необхідність очолити Концерн та увійти в його операційну роботу. Утім і президент, і я, і всі члени Наглядової ради Концерну залишаємося прихильниками конкурсного відбору генерального директора “Укроборонпрому”. Це наша амбіція і вона буде втілена в життя. Конкурс буде оголошено до кінця року”, – додав він.

Окрім цього гендиректор "Укроборонпрому" розповів, що першочергово стабілізує щоденну роботу концерну, запустить процес фінансового аудиту та здійснить кадрову ротацію серед топменеджменту концерну та підприємств, що входять до “Укроборонпрому”.

У Києві активісти вкотре вимагали покарати винних у скандалі в "Укроборонпромі"

У Києві активісти вкотре вимагали покарати винних у скандалі в "Укроборонпромі"

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі оприлюднили масштабне розслідування про корупцію і розкрадання в оборонному комплексі України. За даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, ексчлен Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін. Оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Розмір розкрадання становить не менше 250 мільйонів гривень. Антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження, а Гладковського звільнили з РНБО.

Експрезидент України Петро Порошенко після оприлюднення журналістського розслідування увів в дію рішення РНБО про реформування оборонно-промислового комплексу та підвищення рівня прозорості виконання державного оборонного замовлення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація