Абромавичус розкрив, як депутати лобіюють свої інтереси в Кабміні

Абромавичус розкрив, як депутати лобіюють свої інтереси в Кабміні

Фото: УНІАН

Люди Кононенка намагалися нав'язати міністру "потрібні" призначення.

Глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Геннадій Чекіта, підконтрольний "сірому кардиналу" фракції Ігорю Кононенку, намагається впливати на Міністерство.

За словами Абромавичуса, Чекіта лобіює своїх людей в Міністерство, які відповідали б за порошкову металургію.

"Приходить і сидить. Рекомендує якихось старих людей з міністерства. Наприклад, з приводу цього акредитаційного бюро. Ми їх [старих людей] прогнали, а він намагається їх поставити. Причому у самого є якась компанія з сертифікації, і він намагається тему сертифікації рухати", - розповів міністр в інтерв'ю "Новому времени".

"Я взагалі не розумію, як депутат може намагатися впливати на державні компанії. У нього ж є якісь повноваження. Ми – виконавча влада. У нас є підконтрольні підприємства. Ми там формуємо якусь політику. Причому тут депутати і державні компанії? Мені це незрозуміло", - додав Абромавичус.

Гучний корупційний скандал у владі

Гучний корупційний скандал у владі

Нагадаємо, 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду.

Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Пізніше Кононенко висловив бажання поспілкуватися з Абромавичусом на засіданні фракції "Блоку Порошенко".

Увечері 3 лютого слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов і Юлія Клименко. "Ми досягли багато, планів у нас ще більше, але ми бачимо перешкоди, які не дозволяють реалізувати задумане", - підкреслив Нефьодов.

Також залишила посаду Торгового представника України Наталія Микольська.

Раніше Лещенко писав, що на посаду ще одного заступника Абромавичуса секретар РНБО Олександр Турчинов лобіював кандидатуру колишнього заступника голови "Укроборонпрому" Сергія Пинькаса.

Повʼязані теми:

Наступна публікація