Адвокат Януковича в суді назвав солдатів Путіна "миротворцями"

Адвокат Януковича в суді назвав солдатів Путіна "миротворцями"

Фото: Reuters

Обвинувачення обіцяє нові переконливі докази у справі.

Адвокат Віктора Януковича Віталій Мешечек взявся в суді виправдовувати заразом і президента РФ Володимира Путіна. Виступ російського лідера він витлумачив на свій кшталт, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Слухання відбувалися в Оболонському суді столиці, де розглядають справу про державну зраду Януковича. Прокурори попросили представників Феміди звернути увагу на момент, де Путін говорить, що ввів війська в Україну, бо до нього звернувся з листом Янукович. На це захисник утікача назвав дії Путіна та Януковича "миротворчими".

Адвокат Януковича у суді почав виправдовувати Путіна

Адвокат Януковича у суді почав виправдовувати Путіна

Не похитнуло впевненості Мешечека і продемонстроване на засіданні голосування Ради Федерації Росії за введення військ в Україну і провокаційні виступи в ООН нині покійного представника РФ Чуркіна. "В цих заявах я ніде не почув слів "використати зброю". Тому я вважаю це миротворчим заходом. Це моя особиста думка", - заявив юрист.

На наступному засіданні 15 серпня обвинувачення обіцяє оприлюднити ще більше доказів і допитати в якості свідка колишнього представника України при ООН Юрія Сергєєва. "Взагалі весь український народ знає, який результат такі дії військовослужбовців збройних сил РФ мали на території Криму і мають на сьогоднішній день на Донбасі", - наголосив прокурор Руслан Кравченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація