Адвокат Януковича відмовився взяти нове повідомлення про підозру утікачу

Адвокат Януковича відмовився взяти нове повідомлення про підозру утікачу

Віктор Янукович / Фото: Reuters

У документі міститься новий епізод злочинів екс-президента. 

Генеральна прокуратура підписала нове повідомлення про підозру позбавленому звання президента України Віктору Януковичу, однак захисник утікача відмовився отримувати документ.

Про це під час брифінгу заявив прокурор Максим Крим.

У документі викладені всі факти та обставини щодо вчинення кримінальних правопорушень, в яких підозрюють екс-політика, стверджують у ГПУ. Зміст документу буде покладений в основу обвинувального акту, який найближчим часом має бути скерований суду. Попри це, захист Януковича відмовився брати повідомлення про зміну підозри. 

"Сьогодні ми намагалися вручити повідомлення про зміну підозри адвокату Федоренку Ігорю Йосиповичу, який відмовився отримувати дане повідомлення про підозру", - пояснив прокурор.

У новій підозрі, за його словами, конкретизовані обставини вчинених Януковичем кримінальних правопорушень і доданий ще один епізод його злочинної діяльності і полягає у звернення до Ради Федерацій РФ щодо  застосування ЗС РФ. 

Нагадаємо, Янукович повідомив, що має низку питань до ГПУ щодо відкритої проти нього справи про державну зраду.  Янукович заявляє, що належним чином не отримав підозри у держзраді, а тому просить не вважати себе підозрюваним. Про це йдеться в листі екс-президента до Печерського суду від 18 січня. 

Підозру Януковичу оголосив генпрокурор України Юрій Луценко під час відео-допиту колишнього голови держави. Одночасно Луценко заявив, що передасть документи як адвокатам, які були присутні на судовому засіданні, так і до Ростова. Зазначимо, що головним доказом обвинувачення став лист Януковича до Путіна з проханням надати військову підтримку. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація