Адвокат Януковича заявив про самовідвід у справі про держзраду

Адвокат Януковича заявив про самовідвід у справі про держзраду

Фото: Getty Images

Мешечек відмовився захищати екс-президента у суді.

Державний адвокат позбавленого звання президента України Віктора Януковича Віталій Мешечек відмовився брати участь у судовому процесі.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

"Захисник Віктора Януковича заявив самовідвід", - написала вона.

За словами Максимець, адвокат зробив таку заяву на початку засідання Оболонського районного суду Києва у справі про державну зраду Януковича.

"Враховуючи особливу складність цього кримінального провадження прошу прийняти мою відмову від виконання обов'язків у цьому судовому процесі", - заявив він.

Своєю чергою прокурор назвав це визнанням некомпетентності адвоката, "адже раніше, ознайомившись з матеріалами провадження, він заявляв про свою готовність здійснювати захист підозрюваного".

Наразі суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

Захисник В. Януковича заявив самовідвід! В Оболонському райсуді Києва розпочалось чергове засідання у справі за обвин...

Опубликовано Надеждой Максимец 17 августа 2017 г.

Ще в листопаді 2016 року генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру у держзраді Віктору Януковичу в приміщенні Святошинського суду, будучи на прямому зв'язку з ростовським судом, де перебував президент-утікач. Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України.  

Оболонський суд Києва дозволив здійснювати спеціальне судове провадження у справі Віктора Януковича. Такий дозвіл надали через неявку Януковича, який мав би вийти з судом на скайп-зв'язок. На заочному судочинстві прокурори наполягали.  

6 липня адвокати Віктора Януковича Віталій Сердюк та Ігор Федоренко заявили про вихід з судового процесу в Оболонському районному суді Києва. Захисники утікача наголосили, що від 6 липня не братимуть участі у судовому засіданні, оскільки Янукович написав заяву про те, що відмовляється від їхніх послуг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація