Адвокати Савченко показали людину від адміністрації Путіна, яка викрадала льотчицю

Адвокати Савченко показали людину від адміністрації Путіна, яка викрадала льотчицю

Фото: Reuters

Українка опізнала Павла Карпова.

Фото: Марк Фейгін / Twitter
Підлеглий помічника російського президента Владислава Суркова Павло Карпов керував викраденням Надії Савченко 23 червня. Про це заявляють адвокати льотчиці.

У суді Надія Савченко розповіла про день її викрадення до Росії. Забирати льотчицю, за її словами, приїхало дві машини – водію однієї з машин ватажок луганських бойовиків Ігор Плотницький передав документи і телефон Савченко і, за твердженням українки, розмовляв з цим водієм, як з начальником.

Цей водій, каже Савченко, не розумів української. За фотографіями полонена упізнала у цьому чоловікові Павла Карпова.

Карпов – російський політтехнолог, колишній співробітник адміністрації президента РФ. Саме його називають російським куратором луганських бойовиків. Повідомляється, що на Луганщині він представляється "Миколою Павловим", однак за фотографіями люди, які стикались з ним на Донбасі, упізнають Карпова.

"У захисту є інформація, що 18.07. Павло Карпов обговорював по телефону з Болотовим Савченко як "жінку-снайпера"", - повідомив адвокат Савченко Микола Полозов. І додав, що суд долучив фотографію Карпова до матеріалів справи.

На початку засідання Савченко передала скаргу на дії суддів і прокурорів щодо утисків української мови на засіданнях до омбудсмена і запросила Памфілову приїхати до Донецька.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії.

У РФ її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. Згодом адвокати Савченко заявили, що не оскаржуватимуть її вирок.

Фінальна битва льотчиці Савченко у Росії

Фінальна битва льотчиці Савченко у Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація