Адвокати Сенцова судитимуться із російськими телеканалами

Адвокати Сенцова судитимуться із російськими телеканалами

Адвокати Сенцова судитимуться із російськими ЗМІ / Фото: Reuters

Суд розгляне позов 9 вересня.

У середу, 9 вересня, один із московських судів розгляне позов адвокатів українського режисера Олега Сенцова проти російських федеральних телеканалів про захист честі і гідності.

Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе в інтерв'ю Радіо Свобода.

"У цьому позові зазначено, що свого часу, коли затримали Сенцова і Кольченко, ЗМІ поширювали прес-реліз ФСБ Росії про те, що була затримана якась терористична група, яка здійснювала терористичні акти. І були вказані конкретні прізвища. ЗМІ підхопили інформацію про те, що є якісь терористи, здійснювали теракти, і вони винні у вчиненні цих актів. Власне кажучи, про це говорили так, ніби їх вина вже визначена", - заявив Дінзе.

За його словами, російські ЗМІ ще до винесення основого рішення по кримінальній справі поширювали брехливу інформацію про те, що Олег Сенцов та активіст Олександр Кольченко здійснювали теракти.

"Захист Сенцова вважає, що ЗМІ - "Перший канал", НТВ, багато держканалів - вони не мали права поширювати цю інформацію в категоричному сенсі. Мається на увазі, що люди, наприклад, могли поширити інформацію про підозру у вчиненні злочину, але не говорити про їхню винуватість... Виходячи з цього, відповідно, висунуто позовні вимоги до основних російських телеканалів", - наголосив Дінзе.

Нагадаємо, що Ростовський суд виніс вирок українському режисерові Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченка засудили до 10-ти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів в окупованому росіянами Криму.

Повʼязані теми:

Наступна публікація