Акт державного тероризму РФ. Порошенко прокоментував вбивство Вороненкова

Акт державного тероризму РФ. Порошенко прокоментував вбивство Вороненкова

Фото: Reuters

Подія сталася у день диверсії на Харківщині не випадково, вважає глава держави. 

Президент України Петро Порошенко під час наради із силовиками прокоментував вбивство колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова у центрі Києва.

"Підступне вбивство у центрі Києва Ігоря Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях", - наводить слова глави держави його речник Святослав Цеголко.

Порошенко нагадав, що Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і зокрема ролі утікача Віктора Януковича щодо введення до України військ РФ. 

"Вважаю невипадковим, що вбивство відбулося в один день з диверсією в Балаклії на Харківщині", - наголосив глава держави. 

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина.

Попередньо встановлено, що чоловік із охоронцем вийшли із готелю: невідомий відкрив вогонь.   Внаслідок стрілянини був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак він встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю.

Обидва поранені перебувають у лікарні.  

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація