Антикорупційний комітет Ради підтримав відставку Шокіна і Яценюка

Антикорупційний комітет Ради підтримав відставку Шокіна і Яценюка

Фото: УНІАН

За словами нардепа Лещенка, антикорупційний комітет не є профільним з цього питання.

Сьогодні, 10 березня, комітет Верховної Ради з запобігання корупції визнав проект постанови про звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора таким, що відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Як заявив народний депутат, член комітету Сергій Лещенко, за таке рішення члени комітету проголосували під час його засідання одноголосно, пише Українська правда.

Однак, за його словами, антикорупційний комітет не є профільним з цього питання.

"Ми ухвалили рішення в рамках наших повноважень проводити антикорупційну експертизу. Комітет визнав проект постанови про звільнення Шокіна таким, що відповідає вимогам антикорупційного законодавства", - додав депутат.

Головним комітетом щодо цієї постанови є комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. 

Крім того, як пише ЛІГА.net, антикорупційний комітет також схвалив проект постанови про відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Видання зазначає, що члени комітету визнали проект постанови №4123 позафракційного народного депутата Міщенка відповідним вимогам антикорупційного законодавства.

Нагадаємо, що спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що нардепи розглянуть відставку Шокіна наступного тижня.

Генпрокурор Віктор Шокін, який після прохання президента Порошенка піти у відставку, пішов у відпустку, таки написав заяву на звільнення. Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація