Апеляційний суд не скасував результати виборів у Кривому Розі

Апеляційний суд не скасував результати виборів у Кривому Розі

Перемогу Вілкула у виборах визнав Апеляційний суд / Фото: УНІАН

Суд вирішив, що доказів фальсифікації недостатньо.

Чинним мером Кривого Рогу визнано Юрія Вілкула – Апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги опоненту Вілкула Юрію Милобогу.

Напередодні судді о 10 вечора взяли перерву у засіданні до 11 години ранку.

У другому турі Юрій Милобог виграв у шести із семи районів міста, однак у найвіддаленішому – Інгулецькому – зафіксували аномальну явку виборців. В результаті вибори виграв Юрій Вілкул від "Опозиційного блоку" із перевагою у сім сотень голосів. Його поспіхом оголосили мером, не розглянувши скарги опонента.

Адвокати Милобога заявляли: порушення кричущі. Зокрема бюлетенів до другого туру надрукували більше, ніж до першого. У лікарнях незаконно збільшили кількість виборців, а голови комісій підписували документи за тиждень до свого призначення.

Натомість голова міської виборчої комісії Кривого Рогу заявляє: усе законно. Окружний суд відмовив кандидату від Самопомочі по всіх пунктах позову. Милобог вимагав скасувати реєстрацію Юрія Вілкула мером, визнати грубі порушення міськвиборчкому, скасувати результати голосування на спецдільницях, призначити перерахунок голосів або навіть перевибори.

Апеляційний суд оцінювати підроблені документи не взявся, а доказову базу позивача визнав недостатньою.

Нагадаємо, напередодні у Раді створили ТСК з питань перевірки фактів порушень під час проведення голосування на виборах Криворізького міського голови.

Повʼязані теми:

Наступна публікація