Апеляційний суд переніс засідання у справі Корбана

Апеляційний суд переніс засідання у справі Корбана

Засідання перенесли на 1 грудня / Фото: ТСН.ua

Сьогоднішній розгляд тривав 15 хвилин

Апеляційний суд переніс розгляд запобіжного заходу лідеру УКРОПу Геннадію Корбану на 1 грудня. Про це повідомляє кореспондент ТСН з місця подій.

Генпрокуратура оскаржила запобіжний захід Геннадію Корбану – прокурори вважають, що політика необхідно утримувати в СІЗО. Захист "укропівця" навпаки вважає цілодобовий домашній арешт занадто суворим заходом і вимагає його пом'якшити.

"Навіщо мене утримувати під арештом, якщо я нікуди не тікаю та готовий співпрацювати зі слідством? Захист буде наполягати на тому, що необхідний запобіжний захід було перевищено. Адже я не намагаюсь втекти за кордон, у мене вдома четверо дітей та хворі батьки. Напевне, якби я хотів втекти, я б готувався до цього заздалегідь та готував до цього близьких", - сказав перед засіданням Корбан.

Засідання почалось близько 12:15 і вже о 12:30 було винесено рішення про переніс засідання .

Перед засіданням Корбан демонстрував електронний браслет на нозі / Фото: ТСН.ua

Вперше Геннадія Корбана затримали у суботу, 31 жовтня, близько 8-ї ранку – про це повідомляв народний депутат Борис Філатов. За словами депутата, Корбана схопили бійці "Альфи" при цьому не висунувши жодних обвинувачень. Крім того, масштабні обшуки пройшли у офісах та будинках "укропівців", зокрема у офісі народного депутата Бориса Філатова.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення.

Як стало відомо ТСН, ухвалу на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному із дніпропетровських підприємців, до якого вдерлися з обшуком. Начебто "Фонд оборони країни" перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Адвокат Геннадія Корбана Ігор Головко заявив, що процедурні дії силовиків щодо голови УКРОПу є викраденням, оскільки його не повідомили про те, у чому звинувачують, не дали повідомити родичів та скористатися послугами адвокатів. Натомість в СБУ називають такі заяви брехнею, відзначаючи, що Корбана затримали в рамках розслідування кримінального провадження.

Корбана доправили до Києва, де утримували у слідчому ізоляторі СБУ. У понеділок, 2 листопада, Геннадія Корбана доправили до Новозаводського суду Чернігова, де мали обрати запобіжний захід політику. Багатогодинне засідання закінчилось госпіталізацією затриманого.

На ранок 3 листопада політика мали звільнити за закінченням строку попереднього утримання без висунення обвинувачень, однак співробітники Служби безпеки України схопили та вивезли лідера партії УКРОП Геннадія Корбана з Новозаводського суду у Чернігові. Пізніше прокуратура пояснила, що має нові обвинувачення для політика – вони, за даними адвокатів, пов'язані із виборами у Дніпропетровську.

4 листопада Печерський суд столиці розглянув скаргуадвокатів Корбана на його повторне затримання. Судді ухвалили рішення перенести засідання на 5 листопада, а також  привести до судової зали самого затриманого. Тим часом прокурора Олександра Голінченка спіймали на спробі потайки вручити Корбану підозру – журналісти зафіксували факт надсилання такого смс-повідомлення. Через такі дії прокурора у залі почалася бійка.

Засіданню передував вранішній візит до Печерського суду заступника Генпрокурора Юрія Столярчука та прокурора Печерського району Ігоря Демідова. Хоча чиновники приїхали за годину до початку роботи установи, голова суду Руслан Козлов вже був на місці. Свої дії Столярчук коментувати відмовився. Крім того, вже під час розгляду справи у суді до СІЗО СБУ, де перебував на той момент Геннадій Корбан приїхав слідчий Микола Макеєв, який брав участь у затриманні політика в Дніпропетровську.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація