Апеляційний суд скасував арешт майна фігуранта справи "рюкзаків Авакова"

Апеляційний суд скасував арешт майна фігуранта справи "рюкзаків Авакова"

Фото: Наші гроші

Солом’янський райсуд розглядатиме справу Чеботаря повторно.

Апеляційний суд скасував ухвалу Солом’янського районного суду Києва щодо арешту майна колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря у справі закупівлі рюкзаків для МВС.

Про це йдеться в ухвалі суду, опублікованій в Єдиному держреєстрі судових рішень, пише "Слово і діло".

“Ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду Києва, якою задоволено клопотання детектива НАБУ... та накладено арешт на майно, що перебуває у спільній сумісній власності підозрюваного та його дружини... скасувати”, - йдеться в документі.

Таким чином суд зняв арешт з двох будинків та квартири фігуранта справи.

До того ж суд направив матеріали справи на повторний розгляд до Солом’янського райсуду, пояснивши це тим, що в матеріалах справи відсутні журнал судового засідання та технічний носій, на якому воно має бути зафіксоване. На думку колегії суддів, їхня відсутність є підставою скасувати рішення суду з призначенням нового розгляду в суді першої інстанції.

Нагадаємо, на початку листопада сина очільника МВС Олександра Авакова затримали представники НАБУ. Його підозрювали в поставках рюкзаків для поліції за завищеними цінами. Згодом суд відпустив його під особисте зобов'язання батька-міністра Арсена Авакова з вимогою здати всі паспорти до Державної міграційної служби. На чоловіка надягнули електроний браслет. А пізніше зняли арешт з майна у Києві та Харкові, що був накладений після низки обшуків.

Також через підозру у розтраті понад 14 млн грн під час тендеру щодо постачання рюкзаків для МВС було затримано колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. За версією слідства, 2015-го року він був причетним до закупівлі коштом МВС України рюкзаків за ціною, яка була суттєво вища за середньоринкову. При цьому товар не був поставлений вчасно і не відповідав встановленим вимогам. У результаті держава зазнала збитків у розмірі понад 14 млн грн.

Перед Новим роком Солом'янський районний суд Києва подовжив Чеботарю ще на два місяці запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація