Апеляційний суд зняв арешт із майна Каська

Апеляційний суд зняв арешт із майна Каська

Фото: УНІАН

Суд також відмовив екс-генпрокурору Віктору Шокіну в його клопотанні про арешт майна Каська.

Апеляційний суд Києва зняв арешт з майна екс-заступника генерального прокурора Віталія Каська. Про це Українській правді заявив адвокат Каська Андрій Стельмащук.

"Апеляційний суд Києва розглянув апеляційні скарги на рішення Печерського суду про арешт майна Каська. Всі скарги задоволені, суд постановив зняти арешт", – сказав Стельмащук.

За словами адвоката, суд також відмовив екс-генпрокурору Віктору Шокіну в його клопотанні про арешт майна Каська.

Стельмащук додав, що у вівторок цей же суд під головуванням вже іншого судді розглядатиме скаргу на накладання запобіжного заходу Каську.

"Після завтрашнього рішення стане зрозуміло, у якому напрямку рухається ця справа", – сказав Стельмащук.

Нагадаємо, Віталія Каська підозрюють в шахрайстві і підробці документів. На думку слідчих, він нібито отримав дві службові квартири, а потім їх приватизував. Також його підозрюють у перевищенні службових повноважень. Сам Касько кримінальні провадження називає помстою за розслідування справи діамантових прокурорів.

14 квітня суд відхилив клопотання ГПУ про арешт колишнього заступника генпрокурора Віктора Шокіна Віталія Каська.

Водночас Національне антикорупційне бюро України не знайшло складу злочину в кримінальній справі ГПУ про службове житло Каська.

Також Каську вручили повістку на допити у справі щодо позовів екс-президента Віктора Януковича в Європейський суд проти України, а також щодо розслідування злочинів на Майдані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація