Арахамія пройшов поліграф. Нардеп заперечив, що отримував хабарі за час депутатської діяльності

Арахамія пройшов поліграф. Нардеп заперечив, що отримував хабарі за час депутатської діяльності

Фото: УНІАН

За словами поліграфолога, Арахамія був спокійнішим за Дубінського.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пройшов детектор брехні. Під час перевірки на поліграфі він заперечив, що отримував хабар за час своєї депутатської діяльності.

Онлайн-перевірка Арахамії на детекторі брехні відбувалася 24 жовтня.

Арахамію запитували, чи просили якісь фракції або олігархи лобіювати чи блокувати законопроєкти, та чи отримував він хабарі. Він відповів "ні". Зачепило лише питання про партію "Опозиційна платформа – За життя". 

"Єдине, що його зачепило ідеологічне питання, коли я запитав: Чи брали ви гроші від представників "Опозиційної платформи – За життя"? Це політичний нонсенс, щоб це мало місце бути, тому це очевидно помилково-позитивна реакція, яка сталася уже при повторі тесту, а у першому опитуванні це питання Давид пропустив повз вуха", - розповів поліграфолог Віталій Опанасенко.

Арахамія пояснив, що "ОПЗЖ" опоненти "Слуги народу" на майбутніх місцевих виборах і у нього у нього "особливе емоційне ставлення до всього блоку".  

"Я уявив собі Медведчука, який дає мені гроші", - сказав він.

За словами поліграфолога, Арахамія під час опитування був спокійнішим ніж його однопартієць Олександр Дубінський. Також він додав, що офіційні результати дослідження будуть пізніше.  

Нагадаємо, раніше САП через поширену в ЗМІ інформацію відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів. Розслідується можливе одержання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що депутати фракції "Слуга народу", а саме члени фінансового комітету, мають пройти детектор брехні. Усе через те, що комітет завалив антикорупційний законопроєкт. Своєю чергою екснардеп Сергій Лещенко заявив, що за це депутати від "Слуги народу" могли отримати до 30 тисяч доларів. 

Йдеться про законопроєкт № 2047 "Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості". Він пропонує скасувати роботу так званих електронних майданчиків, через які оцінювачі та нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Послуга платна, ціна коливається від 680 до 1800 грн за одну операцію. "Станом на 18.07.2019 р. з населення на користь майданчиків було стягнуто щонайменше 584,8 млн грн, тобто понад мільйон гривень на день "з повітря", - заявляють автори проєкту, якими є депутати від "Слуги народу" і "Голосу". Водночас чинні електронні майданчики ЗМІ повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком.

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський уже пройшов перевірку на поліграфі. Поліграфолог розповів про перші результати проходження Дубінським перевірки на детекторі брехні.

Дубінського публічно перевірили на поліграфі, результати оприлюднять наступного тижня

Дубінського публічно перевірили на поліграфі, результати оприлюднять наступного тижня

Повʼязані теми:

Наступна публікація