Арахамія складе мандат, якщо не проведуть референдум щодо продажу землі іноземцям

Арахамія складе мандат, якщо не проведуть референдум щодо продажу землі іноземцям

Фото: УНІАН

Нардеп заявив, що готовий припинити свої повноваження.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що достроково припинить свої повноваження народного депутата, якщо до тексту закону про ринок землі не буде внесено пункт щодо референдуму про купівлю землі іноземцями.

Про це він заявив у кулуарах парламенту, пише "Укрінформ".

"Вона (Ірина Верещук, нардеп від "Слуги народу" - прим.ред) почула, наприклад, обіцянку президента щодо референдуму. Я їй сказав: "Дивись, ось мій мандат, я ставлю мандат на стіл. Це моя обіцянка, якщо цього не трапиться (референдуму щодо купівлі землі іноземцями - прим.ред.), я йду з Верховної Ради, якщо ми не додамо цю поправку", - зазначив Арахамія.

За словами керівника фракції, жодних "репресій" застосовувати до депутатів від "Слуги народу", які мають іншу думку щодо ринку землі, не будуть.

"Нехай вона (Верещук - прим.ред.) собі буде проти, вона може й не утриматися, може, вона почує аргументи - наші ж люди також виступають. Станом на зараз позиція у неї така. Можливо, вона змінить свою думку", - пояснив Арахамія.

Нагадаємо, Верховна Рада України зробила крок до запровадження в Україні ринку землі, ухваливши рекомендований комітетом законопроєкт 2178-10.  Варто зазначити, що депутати ухвалили власний законопроєкт, а не той, який був запропонований урядом.

Процес розгляду цього рішення тривав із бурхливими дискусіями та навіть сутичками. Зокрема, депутати від фракцій "Батьківщина" та ОПЗЖ блокували президію та трибуну, а Рада була змушена подовжити ранкове засідання до розгляду усіх питань щодо ринку землі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація