Арахамія спрогнозував, чи встигне Рада до кінця року ухвалити земельну реформу

Арахамія спрогнозував, чи встигне Рада до кінця року ухвалити земельну реформу

Фото: УНІАН

За словами нардепа, тільки вносити правки будуть приблизно два тижні.

Верховна Рада може не встигнути ухвалити законопроєкт про запуск ринку землі до кінця року.

Про це заявив лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у кулуарах парламенту.

"Зараз ми хочемо подивитися, як будуть проходити правки і їхній розгляд у комітетах, бо правки кожного дня додаються, і вчора навіть комп'ютери зависали, коли намагалися оформити це в порівняльну таблицю. Тому те, що ми хочемо і що ми можемо, на жаль, дуже відрізняється", - сказав він.

Також нардеп спрогнозував, що лише внесення правок може зайняти 10-12 сесійних днів.

"Можливо, ми зайдемо у розгляд і припинимо його. І вже потім наступного сесійного тижня будемо розглядати. Можливо", - додав Арахамія.

Нагадаємо, Верховна Рада під час засідання 13 листопада ухвалила у першому читанні депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. За відповідне рішення проголосували 240 депутатів. Серед них 227 голосів дали депутати від "Слуги народу" та 13 позафракційних. 

У Раді відбулись парламентські слухання щодо ринку землі

У Раді відбулись парламентські слухання щодо ринку землі

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 жовтня 2020 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація