Арахамія з трибуни Ради назвав прізвище "слуги народу", яка пропонувала колегам гроші

Арахамія з трибуни Ради назвав прізвище "слуги народу", яка пропонувала колегам гроші

Фото: УНІАН

Політик каже, що озвучені ним звинувачення - факт.

Народна обраниця від "Слуги народу" Ганна Скороход неодноразово пропонувала своїм колегам "грошову допомогу". Про це під час засідання Верховної Ради 14 листопада заявив голова фракції  Давид Арахамія.  

Народна обраниця від "Слуги народу" Ганна Скороход під час засідання заявила про те, що її чоловік був затриманий нібито через те, що вона голосувала проти земельного закону. У відповідь Арахамія заявив, що партія до затримання чоловіка політика не має жодного відношення.

Ганна Скороход / Фото: УНІАН

"Якщо ви зараз зайдете в Google і загуглите цивільного чоловіка пані Скороход - ви все зрозумієте. Ми, як політична партія до цього не має жодного стосунку. Але те, що пані Скороход неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову допомогу  - це є факт", - наголосив він.

Варто відзначити, що чоловік Скороход - Олексій Алякін - ексвласник російського банку "Пушкіно". У Росії Алякіна звинувачують в шахрайстві, а сам він каже, що його не можна екстрадувати, тому що він воював у батальйоні "Айдар". Алякін є бізнес-партнером підприємця Павла Фукса. 2013 року бізнесмен отримав українське громадянство, але 30 липня 2018-го Державна міграційна служба скасувала це рішення. Його арештовували в Україні у вересні 2018-го, але згодом відпустили. 

Нагадаємо, раніше САП через поширену в ЗМІ інформацію відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів. Розслідувалося можливе одержання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.  Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що депутати фракції "Слуга народу", а саме члени фінансового комітету, мають пройти детектор брехні. Політики поліграф пройшли. Лідер фракції Давид Арахамія заявляв, що знає про "непрямі факти" хабарництва депутатів від "Слуги Народу".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація