Аваков пообіцяв правоохоронцям премії за затримання VIP-чиновників

Аваков пообіцяв правоохоронцям премії за затримання VIP-чиновників

Аваков обіцяє премії за затримання чиновників. / Фото: УНІАН

Крім того міністр наголосив, що міліція може відкривати вогонь, якщо порушник погрожує зброєю.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв видавати правоохоронним органами премії за затримання vip-чиновників. Про це він написав у Фейсбуці.

"Співробітник патрульної міліції, ДАІ, який затримав за порушення суддю, народного депутата, міністра, прокурора, працівника адміністрації президента та інших громадян, кого прийнято називати vip - отримуватимуть повний захист міністра внутрішніх справ, заохочення і грошову премію", - написав Аваков.

Цю заяву міністр зробив після скандалу з київським суддею Оберемком, який п'яним роз'їжджав Києвом, а після зупинки даішниками, погрожував їм зброєю.

"Суддя Оберемко, який прославився на всю країну вчора -"я п'яний їду акуратно додому і це нормально" , і погрожував пістолетом даішнику - сьогодні клієнт прокуратури. МВС не може вести розслідування проти нього", - додав Аваков.

Крім того глава МВС підкреслив, що у відомстві готують інструкцію, як вартовим вести себе в подібних випадках. Так, за словами Авакова, якщо порушник, ким би він не був, наводить пістолет на співробітника міліції - стріляти на поразку.

Також при наданні порушниками посвідчень, що гарантують недоторканність (судді, нардепи) - доставляти у відділок міліції для встановлення особи й достовірності наданого посвідчення. При активній непокорі - застосовувати наручники і доставляти примусово, сказав міністр.

 
Post by Arsen Avakov.

Повʼязані теми:

Наступна публікація