Аваков пригрозив закрити дипустанови РФ у разі проведеня виборів в окупованому Криму

Аваков пригрозив закрити дипустанови РФ у разі проведеня виборів в окупованому Криму

Фото: УНІАН

Україна заявила рішучий протест МЗС РФ і вимагає не проводити вибори на тимчасово окупованих територіях України.

Сьогодні, 16 березня, Міністр внутрішніх справ України  Арсен Аваков оприлюднив офіційну позицію відомства у зв'язку з проведенням виборів президента РФ 18 березня.

Про це повідомляє прес-служба МВС. 

Зокрема, Україна заявила рішучий протест МЗС РФ і вимагає не проводити вибори на тимчасово окупованих територіях – Автономній Республіці Крим та м. Севастополь. МЗС України зазначило, що голосування в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України буде можливе тільки за умови повного виконання РФ згаданої вище вимоги української сторони.

«Сьогодні викликав у Міністерство тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні. Дипломату була доведена офіційна позиція української сторони щодо виборів 18 березня на окупованих територіях», – повідомив Арсен Аваков.

Міністр додав, що 18 березня режим охорони дипломатичних установ Росії на території України не передбачатиме доступу до цих об’єктів росіянам для голосування на виборах.

«На сьогодні Російська Федерація не відмовилася від своїх протиправних намірів. МВС України заявляє, що проведення незаконних виборів на суверенній українській території в порушення всіх норм міжнародного права неприпустиме! У цих умовах, констатуючи агресивну гібридну війну Росії проти України, незаконну анексію Автономної Республіки Крим, окупацію частин Донецької та Луганської областей, проведення незаконних виборів на цій суверенній українській території, порушуючи всі норми міжнародного права, МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів, які порушують закони нашої держави, на території  дипломатичних місій РФ, розташованих в Україні», – зазначив Арсен Аваков.

Нагадаємо, вибори президента Росії відбудуться 18 березня цього року – у день, коли після так званого референдуму Путін "приєднав" Крим до РФ. Україна надіслала ноту протесту Росії через проведення в анексованому Криму та на окупованому Донбасі виборів президента РФ. Лише за умови невідкриття там дільниць Росія зможе провести голосування в дипломатичних представництвах на вільній території України. 

ЄС не визнає так звані вибори президента Росії в окупованому Криму

ЄС не визнає так звані вибори президента Росії в окупованому Криму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація