Аваков розкрив причину, чому у Польщі за запитом Росії затримали бійця Мазура

Аваков розкрив причину, чому у Польщі за запитом Росії затримали бійця Мазура

Фото: УНІАН

Міністр внутрішніх справ сподівається на швидке позитивне вирішення питання.

Росія намагається неправомірно використати канали та інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань громадян України, зокрема, Ігоря Мазура.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє пресслужба МВС України.

Москва порушила статті 2 і 3 Статуту Інтерполу, які забороняють необґрунтоване переслідування, а також втручання у справи військового, політичного, релігійного і расового характеру.

"РФ звинувачує нашого громадянин у тому, що він начебто у 1994-2000 роках брав участь у складі збройного формування у бойових зіткненнях з федеральними силами на території Чечні. Внаслідок цього загинули і були важко травмовані декілька російських військовослужбовців. У зв’язку з наведеним фактом, МВС України негайно привернуло увагу Генерального секретаріату Інтерполу про чергову спробу Російської Федерації неправомірно використати канали та інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань громадян України", - зазначив міністр Аваков.

МВС України розцінює затримання Мазура як порушення росіянами Статуту та Правил Інтерполу, а також інших норм міжнародного законодавства. "МВС висловлює сподівання на швидкий, об’єктивний та законний розгляд ними цієї справи, яка є повністю сфабрикованою на догоду Кремлю", - зауважив глава МВС.

Нагадаємо, на прикордонному пункті Дорогуск за запитом Російської Федерації затримали співробітника секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини, заступника голови УНА-УНСО та ветерана АТО Ігоря Мазура, позивний "Тополя".

Повʼязані теми:

Наступна публікація