Аваков розповів про погрозливі "дзвінки з Москви" щодо затримання податківців часів Януковича

Аваков розповів про погрозливі "дзвінки з Москви" щодо затримання податківців часів Януковича

Арсен Аваков / Фото: УНІАН

Правоохоронців також намагалися підкупити. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що після проведення масштабної антикорупційної операції із затримання податківців часів екс-президента Віктора Януковича правоохоронцям погрожують з Росії.

За його словами, погрози отримував головний військовий прокурор України Олексій Матіос та задіяні до операції співробітники прокуратури.

"Чиниться шалений спротив та застосовуються спроби підкупу з метою позитивного вирішення питань, пов'язаних із затриманням (екс-податківців). Навіть отримували дзвінки із Москви", - наводить його цитату УНІАН.

Також Аваков під час відкриття сервісного центру МВС у Хмельницькому анонсував другий етап затримань колишніх посадовців.

Міністр зауважив, що наразі арештовані екс-податківці ще не внесли грошових застав, а термін для зарахування грошей спливає у понеділок, 29 травня.

Глава МВС повідомив про підготовку апеляційних скарг на рішення Печерського райсуду Києва про звільнення декількох підозрюваних колишніх податківців під особисте зобов'язання. 

Нагадаємо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків були затримані 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

Печерський райсуд Києва відпустив під заставу в розмірі 15 млн гривень колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антипова.

Колишній керівник Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, затриманий під час масштабної антикорупційної операції 24 травня, вийшов на волю. Печерський районний суд Києва вирішив призначити Задорожному запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

Двом київським податківцям, екс-головам районних управлінь податкової інспекції, дозволили вийти під заставу розміром 1 млн, а екс-очільника податкової Подільського району Олексія Ярошенка, якому закидають співпрацю і участь у схемах Януковича, відпустили із зали суду під особисте зобов'язання без браслету.

Колишньому голові районної державної податкової інспекції Солом'янського району Києва Анатолію Яценку призначили запобіжний захід у вигляді 2 місяців арешту з можливістю внесення 10 млн грн застави. 

Суд відпускає під застави податківців, яких затримали під час грандіозної спецоперації

Суд відпускає під застави податківців, яких затримали під час грандіозної спецоперації

Повʼязані теми:

Наступна публікація