Аваков звинуватив Тягнибока і його соратників у сутичках під Радою

Аваков звинуватив Тягнибока і його соратників у сутичках під Радою

Тягнибок причетний до заворушень, вважає Аваков / Фото: УНІАН

Свободівець привів до будівлі парламенту бандитів, які влаштували заворушення, стверджує міністр. 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що до масових сутичок під будівлею Верховної Ради причетний лідер ВО Свобода Олег Тягнибок та його соратники з політсили.

Про це з брифінгу глави МВС повідомив кореспондент ТСН

"Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію "Свобода". Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція", - сказав головний правоохоронець країни.

Світлину із Тягнибоком, який стояв поруч із невідомими, що кидалися на силовиків, активно розповсюджують у соціальних мережах. 

Нагадаємо, за останніми даними, під час сутичок під будівлею парламенту постраждали 122 правоохоронця, один помер у лікарні.

На 31 серпня голова Верховної Ради призначив позачергове засідання. На порядку денному одне питання – ухвалення проекту змін до Конституції, які передбачають децентралізацію та можливий особливий порядок самоврядування на окремих територіях.

У день голосування після блокування трибуни засідання відкрилося і проект змін до основного закону ухвалили – 265 нардепів проголосували за проект.

Весь час засідання під стінами Верховної Ради тривали численні мітинги з перекриттям вулиці Грушевського. Після того, як депутати проголосували "за", натовп хлинув на кордон правоохоронців – в хід пішли палиці, камені та димові шашки. Пізніше з натовпу у кордони міліції полетіли бойові гранати.

Кадри поранення правоохоронців і медійних працівників під ВР облетіли світ

Кадри поранення правоохоронців і медійних працівників під ВР облетіли світ

Оператор ТСН відзняв момент вибуху гранати під ВР

Оператор ТСН відзняв момент вибуху гранати під ВР

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація