"Авдіївка" увійшла до міжнародного лексикону як символ героїзму українських воїнів - Порошенко

"Авдіївка" увійшла до міжнародного лексикону як символ героїзму українських воїнів - Порошенко

Український військовий у прифронтовій Авдіївці на Донеччині / Фото: УНІАН

Глава держави підвів підсумки головування України в Радбезі ООН.

Президент Україні Петро Порошенко привітав українську дипломатію з успішним головуванням України в Раді Безпеки ООН протягом лютого місяця.

Про це він повідомив у Facebook.

Він переконаний, що вдалося більш активно залучити Радбез ООН до вирішення проблем миру і безпеки на Європейському континенті.

Нагадаємо, що були проведені відкриті дебати щодо конфліктів в Європі привернули увагу всього світу до російської агресії на Донбасі, передусім у контексті ескалації в районі Авдіївки. "Відтепер слово "Авдіївка" увійшло до міжнародного лексикону як символ героїзму українського війська, непереборності духу українців та цинізму російської агресії.

Рада Безпеки ООН ухвалила внесену Україною резолюцію про захист критичної інфраструктури від терористичних атак", - йдеться у повідомленні українського президента.

Також Україна спільно з партнерами рішуче засудила російську агресію на Донбасі та окупацію Криму і наголосила на важливості збереження санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що раніше міністр МЗС України Павло Клімкін закликав всі ключові установи ООН, в тому числі офіс генерального секретаря та Раду Безпеки, бути більш ініціативними та ефективними в процесі врегулювання сучасних конфліктів.

Голова українського МЗС візьме участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН

Голова українського МЗС візьме участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН

Повʼязані теми:

Наступна публікація