Австралія ввела санкції проти росіян та ватажків "ЛДНР"

Австралія ввела санкції проти росіян та ватажків "ЛДНР"

Фото: Associated Press

Загалом фінансові обмеження та заборона на в’їзд до країни були введені проти 10 осіб.

Австралія запровадила санкції проти 10 осіб за російську агресію в Керченській протоці та псевдовибори на Донбасі.

Про це повідомили у прес-службі МЗС Австралії.

"Сьогодні я оголошую цілеспрямовані фінансові санкції та заборону на в`їзд для семи росіян за їхню роль у захопленні українських військово-морських суден, які намагалися пройти через Керченську протоку. Австралія стурбована цим загостренням напруженості в Азовському морі в листопаді 2018 року... Австралія також вводить фінансові санкції та заборону на в`їзд для трьох так званих ”лідерів” окупованих частин Донецької та Луганської областей у зв`язку із псевдовиборами, які відбулися у листопаді 2018 року", - заявила міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

Як уточнили у міністерстві, санкції було запроваджено проти контр-адмірала, начальника прикордонного управління ФСБ РФ в окупованому Криму та Севастополі Сергія Миколайовича Станкевича, його заступника, капітана 1 рангу Андрія Борисовича Шеіна, капітана 2 рангу, командира прикордонного сторожового корабля ”Дон” Олексія Олександровича Саляєва, капітана 3 рангу, командира сторожового корабля ”Ізумруд” Андрія Шипиціна, капітана 2 рангу Олексія Володимировича Шатохіна, начальника служби пункту управління ФСБ РФ в окупованому Криму Руслана Олександровича Ромашкіна та командира малого протичовнового корабля ”Суздалец” Сергія Олексійовича Щербакова, а також проти "голови народної ради ДНР” Володимира Анатолійовича Бідьовки, ватажка ”ЛНР” Леоніда Івановича Пасічника та ”голови народної ради ЛНР” Дениса Миколайовича Мірошниченка.

ЄС запровадив санкції проти 8 росіян за Керченську агресію

ЄС запровадив санкції проти 8 росіян за Керченську агресію

"Австралія засуджує агресію і закликає Росію звільнити заарештованих українських моряків та захоплені судна без затримок. Ми також закликаємо Росію забезпечити вільне і безперешкодне проходження українських і міжнародних суден через Керченську протоку та Азовське море", - наголосила Пейн.

Очільниця МЗС Австралії також закликала Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, зокрема її територіальних вод.

"Австралія не визнає будь-яких дій з метою легітимізації анексії Криму та відділення частин Донецької та Луганської областей”, - резюмувала вона. 

Нагадаємо, раніше Європейський Союз ввів санкції проти восьми росіян через агресивні дії РФ у листопаді 2018 у Керченській протоці. 

Згодом Сполучені Штати розширили антиросійський санкційний список, додавши до нього шість фізичних і вісім юридичних осіб. Обмеження спрямовані проти причетних до необґрунтованих нападів Росії на українські військові кораблі в Керченській протоці, анексії Криму та підтримки незаконних виборів сепаратистських урядів на сході України.

Слідом за ними Канада ввела санкції проти РФ через агресію у Керченській протоці. Під обмеження потрапили 114 росіян і 15 російських компаній.

Повʼязані теми:

Наступна публікація