Австрійський апеляційний суд остаточно відмовив Іспанії в екстрадиції Фірташа - ЗМІ

Австрійський апеляційний суд остаточно відмовив Іспанії в екстрадиції Фірташа - ЗМІ

Фото: Reuters

Адвокат бізнесмена заявив, що запит на екстрадицію не відповідав вимогам до таких документів.

Апеляційний суд Відня відхилив скаргу прокуратури і підтвердив рішення суду першої інстанції про відмову в екстрадиції до Іспанії українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це з посиланням на рішення суду пише LB.ua.

"Сьогодні Апеляційний суд Відня на засіданні, яке почалося о 10:00 за місцевим часом, ухвалив остаточне рішення про відмову Іспанії в екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа", - повідомляє видання.

Як зазначається, відповідне рішення було ухвалено через відсутність складу злочину, місця і часу.

Своєю чергою адвокат Фірташа Дітер Бомдорфер наголосив, що рішення Апеляційного суду Відня є остаточним і обов'язковим до виконання без можливості подачі апеляції.

"Суд постановив відмовити іспанському запиту на екстрадицію, тому що він не відповідає вимогам до таких документів ні за формальними ознаками, ні по суті", - сказав він.

Зауважимо, 14 грудня, Верховний суд Австрії призупинив рішення щодо екстрадиції Фірташа до США і надіслав запит про його законність до Європейського суду в Люксембурзі.

Нагадаємо,  21 лютого, австрійский суд дозволив екстрадицію Фірташа до США, які домагались видачі бізнесмена три роки. Штати звинувачують Фірташа в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 мільйона доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Американські слідчі знайшли у нього більше сотні офшорних компаній. За це все Фірташу загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Проти бізнесмена є ще одна справа - ордер на арешт Фірташа видала Іспанія. Там його підозрюють у відмиванні коштів і участі в організованому злочинному угрупованні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація