"Авторитети" наказали не ображати Тимошенко на зоні

"Авторитети" наказали не ображати Тимошенко на зоні

Головне, щоб Тимошенко характер не показувала / Фото: УНІАН

Слово екс-прем'єра на зоні буде вагомим.

В'язні Качанівської жіночої колонії стверджують, що Юлію Тимошенко на зоні ображати ніхто не посміє. Про це пише газета Сегодня.

Як повідомило джерело видання в колонії, з 31 грудня там посилено охорону. За його словами, зі співробітниками провели інструктаж: їм забороняється розголошувати будь-яку інформацію про життя колонії, а особливо про перебування Тимошенко. "Дівчата, які чергують у СІЗО, навіть слово вимовити бояться. Вони підписують папери, що не будуть розголошувати ніяких відомостей. У колонії ніхто нічого не обговорює. Насправді у нас тут всі "стукають", і засуджені, і співробітники. Приміром, у колонії печуть чудовий хліб, але взяти його собі додому ми боїмося. Якщо засуджені настукають, а я не сумніваюся, що вони це зроблять, то нас виженуть. Тому ми даємо їм за це цигарки, щоб вони мовчали. Загалом, якщо не хочеш втратити своє місце, краще суворо виконувати всі інструкції", - стверджує джерело.

Якщо і другий вирок Тимошенко (у справі ЄЕСУ) вступить в силу, то сидіти вона, швидше за все, буде на тій же 54-й зоні, що й зараз. Там немає рецидивістів (крім ділянки для довічно ув'язнених), всі сидять по першому разу. Газета через свої джерела запитала у "смотрящих" і простих ув'язнених, як вони приймуть Тимошенко. Відповіді приблизно однакові: Тимошенко свого часу дбала про ув'язнених, тому її ніхто не образить. Кожна вважатиме за честь спілкуватися з такою персоною, так що слово Юлії Володимирівни на зоні буде вагомим. Раніше таку ж думку висловила "смотряща" за 54-й зоною Олена (зараз вона в іншій колонії): "Юля, коли в СІЗО на Лук'янівці перший раз сиділа, грошей не пошкодувала, щоб у камерах у дівчат нормальні вікна поставили. А після її звільнення від неї передачі в СІЗО привозили. Так що ми її не образимо. Головне, щоб вона характер не показувала. З усіма рівно спілкувалася ...". Джерело в кримінальних колах заявило виданню також, що є рішення "авторитетів" про те, щоб до Тимошенко ставилися з повагою, а ті, що не послухаються будуть жорстоко покарані.

Нагадаємо, 30 грудня Юлія Тимошенко була етапована в СІЗО при Качанівській колонії під Харковом. Вчора провідати екс-прем'єра приїхали її дочка Євгенія і адвокат Сергій Власенко. Євгенію до мами не пустили. Для побачення з ріднею потрібен дозвіл слідчого.

Читайте також:

У камері Тимошенко в Качанівській колонії є пральна машина і біде

Тимошенко "катують" ввімкненою лампочкою для чіткої відеокартинки

Тимошенко етапували до колонії, щоб ізолювати - ЗМІ

Захист Тимошенко вимагатиме повернення її за ґрати Лук'янівського СІЗО

Повʼязані теми:

Наступна публікація