"Айдарівці" у зоні АТО обурилися пікетами біля Міноборони: загрози розформування немає (відео)

"Айдарівці" у зоні АТО обурилися пікетами біля Міноборони: загрози розформування немає (відео)

Боєць "Айдару" Максим Козуб

Бійці батальйону нарікають на те, що до організації мітингу причетний екс-комбат, нардеп Мельничук.

Діючі бійці підрозділу не підтримують мітинг під Міністерством оборони України та не були присутніми на ньому, бо знаходяться у зоні бойових дій.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони, на сайті якого було опубліковано відео зі зверненням до особового складу військовослужбовця "Айдару" Максима Козуба та інших бійців.

Так, Козуб заявив, що Сергій Мельничук, який став народним депутатом і втратив посаду комбата, намагається зберегти вплив на деяких бійців батальйону, яких він використовував не за призначенням як військовослужбовців, а як "особистий озброєний ресурс у різних ситуаціях, у тому числі й повязаних з комерційною стороною".

"Айдарівці" звинуватили екс-комбата у розхитуванні ситуації навколо батальйону

"Айдарівці" звинуватили екс-комбата у розхитуванні ситуації навколо батальйону

Нагадаємо, що 29 січня на сторінці батальйону в соціальній мережі Facebook з'явилися повідомлення про розформування та фактичне знищення батальйону "Айдар". Про це говорила прес-секретар "Айдара" Юлія Євдокімова та екс-комбат Сергій Мельничук.

30 січня біля Міноборони зібралася акція протесту проти розформування батальйону. Учасники акції навіть перекрили Повітрофлотський проспект.

Проте бійці "Айдару", які знаходяться у зоні АТО, обурилися мітингом і пояснили, що загрози розформування батальйону немає.

"Ніякої загрози розформування немає. Навпаки зараз ми намагаємося всіма силами зробити батальйон нормальною військовою частиною. По-перше, у нас є своя прес-служба, Юлія Євдокімова не вважається прес-офіцером "Айдара", а Мельничук, хоча і створив цей батальйон, на часі не є командиром цього батальйону", - наголосила боєць "Айдару" Вікторія Дворецька.

"Організаційні зміни, які зараз відбуваються у батальйоні оборони "Айдар", жодним чином не стосуватимуться особового складу підрозділу", - заявили у свою чергу у прес-службі Міноборони.

У прес-службі відомства запевнили, що зміни стосуватимуться лише перереєстрації номеру військової частини та заміни печатки, що робиться "з метою унеможливлення зловживань із печаткою та документами, які були раніше втрачені і можуть стати інструментом у махінаціях окремих осіб".

"Діючими бійцями "Айдару" підтримується такі заходи, адже втрата печатки унеможливила роботу штабу із документами протягом трьох останніх місяців: не отримуються матеріальні засоби для потреб підрозділу, ускладнено відправку особового складу у відпустки та відрядження, направлення на лікування", - пояснили у військовому відомстві.

«Айдар» на кілька годин взяв в облогу Міністерство оборони

«Айдар» на кілька годин взяв в облогу Міністерство оборони

"Військовослужбовці батальйону "Айдар" продовжують героїчно нести службу в зоні проведення АТО і не мають нічого спільного з акціями протесту, які відбуваються у Києві. Протестні акції пов'язані, перш за все, із намаганням колишнього керівництва підрозділу уникнути відповідальності за зловживання, які були виявлені під час перевірок службової діяльності фахівцями військової служби правопорядку", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Крім того, у повідомленні наголошується, що бійці підрозділу, які беруть участь у акціях протесту, самовільно залишили місце несення служби та фактично незаконно знаходяться за межами розташування військової частини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація