Азаров, Арбузов і Клюєв можуть мати австрійські паспорти – євродепутат

Азаров, Арбузов і Клюєв можуть мати австрійські паспорти – євродепутат

Азаров, Арбузов та Клюєв, ймовірно, мають австрійські паспорти / Фото: УНІАН

Українські політики нібито можуть вільно відвідувати ЄС

Співголова групи "Зелених" і "Європейського вільного альянсу" у Європарламенті Ребекка Гармс заявила, що Сергій Арбузов, Андрій Клюєв та Микола Азаров нібито мають закордонні паспорти громадян Австрії.

Під час свого виступу у Страсбурзі Гармс заявила, що Арбузов, Клюєв та Азаров можуть мати паспорти громадян Австрії та можуть безперешкодно відвідувати країни Євросоюзу.

"Арбузов, Клюєв та Азаров володіють паспортами Австрії та можуть вільно відвідувати ЄС. Про це ми довідалися від наших австрійських колег", – розповіла депутат Європарламенту від Німеччини.

В свою чергу прес-секретар екс-прем'єра Миколи Азарова  Віталій Лук'яненко спростував заяву євродепутата.

"Інформація про паспорт громадянина Австрії, а також стосовно майна та активів на території цієї держави Миколи Азарова, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні прес-служби Азарова. 

Також заяву спростували і прес-служби двох інших українських політиків. У Клюєва заяву депутата Гармс назвали неправдивою і заявили, що радник президента "залишає за собою право звернутися до суду". Прес-секретар Арбузова, в свою чергу, також наголосив на тому, що політик не має ніякого паспорту окрім паспорту громадянина України. 

Як повідомлялося раніше, ЄС розгляне санкції проти українських політиків через тиждень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація