"Батьківщина" обійшла "Європейську солідарність", а набирає голоси "Слуга народу" - соцопитування

"Батьківщина" обійшла "Європейську солідарність", а набирає голоси "Слуга народу" - соцопитування

Фото: ТСН.ua

Шанси на проходження є у партії Смешка.

П'ять політичних партій мають реальні шанси на проходження до Верховної Ради нового скликання, повідомляється в результатах ролінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім.А.Яременка.

На першому місці пропрезидентська партія "Слуга народу" з результатом у 47,5% підтримки серед тих, хто визначився і голосуватиме. "Опозиційна платформа – За життя" – 11%, ВО "Батьківщина" – 8,7%, "Європейська солідарність" – 8,3% опитаних, "Голос" – 5,3%.

Партія Ігоря Смешка "Сила і честь" наразі не проходить до парламенту - 3,9%. За "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка готові проголосувати 2,9% респондентів серед тих, хто визначився і має намір голосувати, за Радикальну партію Олега Ляшка - 2,4%, за "Об'єднання "Самопоміч" – 2,2%, "Опозиційний блок – Партія миру і розвитку" – 1,7%, ВО "Свобода" – 1,5%. Всі інші партії набрали би менше 1% голосів опитаних.

Під час установчого опитування 15-19 травня було опитано 2 тис 121 респондент віком від 18 років із 24 областей і Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Помилка вибірки 1,2-2,2%. Під час першої хвилі роллинга 20-23 травня було замінено 250 анкет.

Варто зазначити, що "Слуга народу" мала найвищу тенденцію до нарощування підтримки. Місяць тому ця політсила набирала 40,9%. Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" втратила підтримку на понад 2% з 10,5%. Рейтинг ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко також впав з 9,3% до 8,7%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація