Байден продовжує випереджати Трампа у передвиборчому рейтингу - опитування NPR

Байден продовжує випереджати Трампа у передвиборчому рейтингу - опитування NPR

Фото: Associated Press

Слабким місцем Байдена називають недостатню підтримку темношкірого електорату.

За кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена готові проголосувати 52% виборців, а за чинного президента США, республіканця Дональда Трампа - 43%. 

Про це свідчать результати опитування, проведеного американською мережею радіостанцій NPR

Якщо враховувати голоса за кандидатів від так званих третіх партій, Байден та Трамп втрачатимуть певний відсоток зареєстрованих виборців. Однак, попри це, Байден залишається попереду з 49% відсотками, порівняно з 41% відсотком Трампа. 

Згідно з опитуванням, Байден має більшу підтримку серед білошкірого електорату, особливо з вищою освітою. Якщо за результатами екзит-полів 2016 року, Трамп переміг у цій групі з 48% проти 45%, які мала ексдержсекретарка Гілларі Клінтон, то, за результатами опитування NPR, Байден впевнено лідирує з 66% проти 33% Трампа. 

Однак найвразливішим місцем кандидата від демократів є недостатня підтримка темношкірих виборців, яка нині є меншою, ніж вона була у Гілларі Клінтон на виборах 2016 року. Найбільшу проблему, згідно з опитуванням, для Байдена становлять латиноамериканці, які відіграють важливу роль в таких штатах, як Флорида - один із ключових для колегії виборців. Зазначимо, що саме колегія виборців має право останнього слова у питанні волевиявлення американців. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація