Бенюк не вважає ганебним побиття Пантелеймонова та відмовляється складати мандат

Бенюк не вважає ганебним побиття Пантелеймонова та відмовляється складати мандат

Бенюк дав зрозуміти, що не вважає ганебним свій вчинок / Фото: Світське життя

Депутат вважає, що нема підстав позбавляти його недоторканості. 

Народний артист України та депутат від "Свободи" Богдан Бенюк прокоментував свою участь у скандалі з побиттям т. в. о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова. Депутат заявив, що не хватав за горло Пантелеймонова та дав зрозуміти "Світському життю", що не вважає свій вчинок ганебним.

Так, зауваження Каті Осадчої про те, що він, разом з іншими свободівцями, душив Пантелеймонова, що добре видно у запису, Бенюк рішуче відкинув.

"Неправда. В усякому випадку, можу вам сказати, що побиття – воно відрізняється. Якщо б ви бачили, як знущалися над майданівцями: їх роздягали, били. Їх били зовсім інакше", - заявив Бенюк.

Після того, як ведуча "Світського життя" зазначила, що вчинок свободівців був ганебним, народний артист заявив, що так не вважає.

"Катю, це ви зі свого зросту вважаєте, що цей поступок був ганебний", - заявив він.

Бенюк відмовляється скласти мандат після скандалу з побиттям Пантелеймонова

Бенюк відмовляється скласти мандат після скандалу з побиттям Пантелеймонова

Після чого Бенюк спробував виправдати побиття т. в. о. президента НТКУ тим, що цей випадок стався "не у мирний час".

"Я вважаю, що якби цей поступок був зроблений в мирний час, звичайно, ми б діяли за законодавчим полем. А позаяк це відбувалося 18 числа, в цей день Росія радісно святкувала приєднання української території до своєї… Вони святкували урочистим концертом, і Перший національний український канал це радісно транслював", - сказав Бенюк.

Наприкінці розмови депутат заявив, що не збирається складати депутатські повноваження.

"І не складу. І якщо ми дійсно порушили закони, і ці порушення колосальні, то ми будемо нести відповідальність. Але це має зробити тільки прокуратура і розслідування провести як з нашої сторони, так і з боку того в лапках "потерпілого" чоловіка, який зараз як біла овечка", - заявив народний артист.


На зауваження Осадчої щодо депутатської недоторканості, яка заважає порушувати будь-які справи проти Бенюка та його колег, той відповів непевно.

"Я думаю, для того, щоб це питання піднімати, спочатку треба, аби були підстави позбавити цієї недоторканості. Якщо такі підстави будуть, то, повірте, це буде зроблено", - сказав він.

Нагадаємо, 18 березня "Свобода" силою змусила звільнитись керівника Першого національного.

Повʼязані теми:

Наступна публікація