Без патронів та з вищими освітами: з чим збираються йти в Раду комбати

Без патронів та з вищими освітами: з чим збираються йти в Раду комбати

Партії під прикриттям військових намагатимуться провести в ВР потрібних людей

Партії під прикриттям військових будуть намагатися провести в парламент потрібних людей.

У сучасних реаліях українських військові стали символом народного опору. Суспільство вірить, що люди в камуфляжі здатні на зміни в структурі влади. Під прикриттям військової форми старі політичні партії намагатимуться провести до Верховної Ради потрібних людей, ідеться у програмі "Секретні матеріали".

Найбільше військових у списку чергового фронту Арсенія Яценюка, серед яких Юрій Береза, Андрій Тетерук і козак Гаврилюк.

"Самопоміч" Садового зробила ставку на батальйон "Донбас": Семена Семенченка, Павла Кішкаря і Ярослава Маркевича.

Чоловіки в камуфляжі сподобалися і Олегу Ляшко. Спиною до спини з радикалами стали Сергій Мельничук і Артем Вітко, батальйони "Айдар" і "Луганськ".

Блок президента укомплектувався полковником Мамчуром, від "Свободи" висувається старлей Миргородський, а колишня ув'язнена Тимошенко заручилася підтримкою нинішньої ув'язненої Наді Савченко.

Передвиборчі перегони 2014 року - це останній шанс для тих, хто хоче повернутися в політику.

Так, Костянтин Матейченко, корінний житель Донбасу, в своїй програмі, пропонує все-таки почути Донбас. Він вже мислить, як політик, і не хоче говорити про гроші.

Секретні матеріали: із чим ідуть у парламент комбати та герої війни

Секретні матеріали: із чим ідуть у парламент комбати та герої війни

"Давайте так, мета будь-якої партії, це добробут життя людей. По факту, ми що маємо, ми маємо погіршення життя. Ми маємо війну. Це в корені неправильно, це просто трагедія... Ну, я не займаюся фінансовими питаннями. Ну, якщо вам цікаво, я думаю, наше керівництво надасть інформацію", - сказав він.

Не хочуть говорити про гроші і його військові товариші.

На питання, чи готові воїни вести компетентну законотворчу діяльність в Раді, вони відповідають:

"Я вникну, повірте, у мене три вищі освіти, я вникну. У даній ситуації, я довірюся думці товаришів і ми виберемо необхідну позицію", - каже Матейченко.

"Вивчати питання, вірішуваті, який варіант кращий, і голосувати, а шо робитити", - каже Белецький.

"Ну, як не стану, то ми когось підтягнемо, що, в нас мало розумних голів в Україні?", - впевнений Гаврилюк.

Армія бюрократів, має багатий досвід ведення політичних воєн, але чим закінчується протистояння реальних і кабінетних воїнів, поки ще не знають, як і те, чи стануть вони реальними контролерами влади.

В свою чергу, експерти припускають, що поява військових призведе до деякого "умиротворення" в Раді.

"Їх поява призведе до якоїсь "устаканеності" в ВР. Вони, як і будь-які чесні люди, в основі своїй, будуть в змозі розібратися в проявах корупції, з випадками тушкування у ВР. Їм доведеться вести себе по-іншому. Ви собі можете уявити, чим може закінчитися бійка в парламенті, якщо там будуть брати участь комбати?", - переконаний політолог Тарас Березовець.

Як вже раніше повідомлялося, партії у передвиборчих програмах декларують соцзахист учасникам АТО і обіцяють вступ України в ЄС.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація