Безпека і енергетична сфера будуть в центрі уваги: Кулеба розповів, про що говоритиме з Блінкеном в Києві

Безпека і енергетична сфера будуть в центрі уваги: Кулеба розповів, про що говоритиме з Блінкеном в Києві

Фото: УНІАН

Наступного тижня держсекретар США завітає до України.

Однією з ключових тем майбутнього візиту державного секретаря США Ентоні Блінкена до України буде безпекове питання.

Про це він розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода", фрагмент якого оприлюднило видання.

"Насамперед, безумовно, говоритимемо про безпеку. Будемо говорити про ту допомогу, яку можуть надати США в реформах. Безумовно, будемо говорити про економіку. Але я сказав би, що зараз у нас є декілька важливих тем, особливо в енергетичній сфері, які будуть в центрі уваги", – сказав Кулеба.

Він наголосив, що розмова з джержсеком США буде предметно, адже завдяки безлічі контактів зі США на всіх рівнях, ґрунт до неї "добре підготовлений".

"У нас було дуже багато розмов у принципі. Я не пам’ятаю, щоб в історії України за такий короткий час відбулося так багато контактів зі США на всіх рівнях. І президент, і міністр оборони, і мої контакти, і керівник Офісу президента. Тобто грунт дуже добре підготовлений… Ми будемо мати предметну розмову з державним секретарем", – сказав міністр.

Водночас подробиці щодо форматів взаємодії Україна-США в безпековій сфері, Кулеба не розкрив, а лише сказав: "Ми над цим працюємо".

Нагадаємо, очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен планує відвідати Україну наступного тижня на тлі загострення напруженості у відносинах з Росією. Про майбутню поїздку Блінкен розповів у інтерв’ю телеканалу CBS News, повну версію якого оприлюднять 2 травня.

Як пише CNN, візит Блінкена до України, має відбудеться перед запланованим на літо самітом між президентами США і Росії Джо Байденом і Володимиром Путіним, аби дати чіткий сигнал підтримки Україні як союзника.

Новини світу: до Києва приїде держсекретар США Ентоні Блінкен

Новини світу: до Києва приїде держсекретар США Ентоні Блінкен

Повʼязані теми:

Наступна публікація