Безпідставний фейк. Порошенко вперше відреагував на статтю про "український слід" в ракетах КНДР

Безпідставний фейк. Порошенко вперше відреагував на статтю про "український слід" в ракетах КНДР

Фото: УНІАН

Глава держави вимагає доповісти про результати розслідування протягом трьох днів. 

Президент України Петро Порошенко вперше прокоментував скандал довкола статті New York Times, в якій йшлося про можливість використання українських двигунів під час запусків балістичних ракет Північної Кореї.

Гарант наголосив, що Україна сумлінно дотримується міжнародного режиму нерозповсюдження і своєю відмовою від третього за потужністю ядерного потенціалу в світі зробила унікальний внесок у міжнародну безпеку.

Попри це Порошенко наголосив, що опубліковану в американському виданні інформацію необхідно перевірити.

"Якими б абсурдними не виглядали обвинувачення України, як відповідальні партнери, ми маємо уважно перевірити оприлюднену виданням New York Times інформацію про нібито постачання ракетних двигунів чи відповідних технологій до Північної Кореї. Тому доручив невідкладно, під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України та із залученням Міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю, а також ДП "Південмаш" та КБ "Південне", провести ретельне та всебічне розслідування ситуації та доповісти про результати протягом трьох днів", - написав президент у Facebook.

ПП: Україна сумлінно дотримується міжнародного режиму нерозповсюдження. Добровільно позбувшись третього за потужністю яд...

Опубликовано Петро Порошенко 16 августа 2017 г.

Він висловив переконання, що така перевірка дозволить підтвердити надуманість припущень про "український слід" у скандалі довкола ракет КНДР і "локалізувати справжнє джерело і задум цього безпідставного фейку".

"Україна дорожить своєю діловою репутацією надійного партнера у сфері захисту і нерозповсюдження ракетно-космічних технологій", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо,  14 серпня американське видання New York Times із посиланням на експертний аналіз і оцінки з боку американських спецслужб повідомило, що успіх Північної Кореї в тестуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки придбанню потужних ракетних двигунів на чорному ринку, швидше за все, з українського заводу.

Американські ЗМІ допускають, що українці роблять двигуни для північнокорейських ракет

Американські ЗМІ допускають, що українці роблять двигуни для північнокорейських ракет

Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї

В українській компанії "Південмаш" заявили, що стаття New York Times має провокаційний характер і додали, що факти, викладені в публікації, не відповідають дійсності. Зокрема, "Південмаш" не є основним виробником ракет для РФ і взагалі не постачає до РФ ані ракети, ані їхні деталі та складальні одиниці, у тому числі, ракетні двигуни, а також немає жодного стосунку до ракетних програм КНДР. 

Експерт Майкл Ельман, на основі слів якого була написана стаття, наголосив, що не вірить в те що українська влада знала чи сприяла тому, що двигуни походять з України.  

  

  

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація