Безпрецедентна кількість: Кулеба повідомив, скільки держав приїде до Києва на "Кримську платформу"

Безпрецедентна кількість: Кулеба повідомив, скільки держав приїде до Києва на "Кримську платформу"

Фото: Associated Press

Кулеба наголосив, що саміт "Кримської платформи" не буде одноразовою подією.

У саміті "Кримської платформи", де обговорюватиметься питання деокупації українського півострова, свою участь підтвердили вже 28 держав. Цей саміт не буде одноразовою подією, регулярна робота триватиме на різних рівнях.

Про це заявив очільник МЗС Дмитра Кулеби під час брифінгу 28 липня.

"Станом на зараз, вже 28 держав підтвердили участь у саміті Кримської платформи. Це буде безпрецедентний міжнародний захід в історії України. Ще ніколи така кількість держав не збиралася в Україні для проведення подібного заходу... Цей результат підтверджує, що нам вдалося сформувати ядро міжнародної коаліції за звільнення Криму", - сказав Кулеба.

За його словами, Україна очікує участі у саміті ключових міжнародних партнерів. Водночас, за його словами, Росія намагається протидіяти заходу і вмовляє представників інших країн не брати участь у саміті. Але Кулеба запевнив, що Україна цьому протидіє.

"Вони працюють в кожній столиці, в кожній країні, переконуючи, відмовляючи держави брати участь у Кримській платформі. Але ми ведемо свою роботу, ми маємо свою силу”, - наголосив Дмитро Кулеба.

Кримська платформа — це майданчик, на якій Україна разом зі своїми закордонними друзями розроблятиме план деокупацію анексованого Росією Криму. Запланований саміт на 23 серпня в Києві.

Як повідомлялося, Росія шантажем і погрозами намагається змусити очільників держав не брати участі в "Кримській платформі", мета якої знайти мирні шляхи для деокупації незаконно окупованого РФ півострова.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація