Безсмертний запевнив, що ніякий законопроект про вибори у Мінську не обговорювали

Безсмертний запевнив, що ніякий законопроект про вибори у Мінську не обговорювали

Про вибори треба говорити лише тоді, коли буде розв'язана проблема безпеки - Безсмертний.

Представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає, що вибори на окупованих територіях Донбасу можуть відбутися лише тоді, коли там буде безпечно. Про це він сказав в ефірі 5 каналу, - пише "Українська правда".

"До нинішнього моменту в Мінську обговорювалися лише модальності виборів. Ні про який законопроект (про вибори) у Мінську розмови не було", - повідомив Безсмертний. "Про вибори треба говорити лише тоді, коли буде розв'язана проблема безпеки. Так, як це передбачено Мінськими домовленостями. Перші три пункти говорять про розв'язання безпекових питань. Лише після того можна активно працювати над документом, який можна пояснити українським парламентарям, чому вони повинні за нього проголосувати", - додав він.

"Ми готові до діалогу. Але цей діалог має тривати так, як це визначено Мінськими домовленостями. Припинили обстріли, здійснили обмін незаконно утримуваними особами…", - наголосив Безсмертний. За його словами, проблема полягає в тому, щоб "донести цю позицію до всіх тих учасників європейської політики, які сьогодні сумніваються у конструктивності української позиції, і показати, хто насправді є причиною тому, що ситуація без кінця зривається". "Щойно ми почнемо дискусію навколо питань законопроекту про вибори, підніметься питання амністії. Мені зараз комусь треба пояснювати, що слово "амністія" збудить в українському суспільстві?!" - додав представник України на переговорах у Мінську.

Окрім того, за словами Безсмертного, провести вибори на Донбасі за півроку неможливо ще й з технічної точки зору. Зокрема, однією з причин є потреба у відновленні тамтешнього реєстру виборців.

Нагадаємо, що раніше українська сторона запропонувала на мінських переговорах паритетний принцип підходу до вирішення питань з проведення виборів на окупованій частині Донбасу.

Нагадаємо, що президент США Барак Обама у телефонній розмові зі своїм російським колегою Володимиром Путіним нагадав про необхідність "виконання об'єднаними російсько-сепаратистськими силами в Східній України своїх зобов'язань за Мінськими угодами".

Повʼязані теми:

Наступна публікація