"Безвізу з ЄС бути": в уряді впевнені, що ситуацію буде вирішено

"Безвізу з ЄС бути": в уряді впевнені, що ситуацію буде вирішено

Фото: Associated Press

Стефанішина наголосила, що курс України до ЄС і НАТО є остаточним, невідворотним і закріплений в Конституції України.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що певним силам всередині країни не вдасться зупинити безвізовий режим з Європейським Союзом.

Про це йдеться у її заяві 29 жовтня щодо рішення Конституційного суду та його ймовірного впливу на безвізовий режим, взаємини з ЄС і НАТО.

"Безвізу з ЄС бути! Є сили всередині країни, зацікавлені в тому, щоб зупинити європейську та євроатлантичну інтеграцію України, і водночас позбавити українців безвізу. Запевняю, їм це не вдасться!", - наголосила віце-прем'єр, додавши, що обставини, в яких приймалися нещодавні рішення Конституційного суду викликають питання та обурення.

Стефанішина наголосила, що це ще один сигнал, що реформа судової гілки влади, над якою зараз триває робота з Венеціанською комісією, має бути доведена до логічного завершення.

Крім того, за її словами, сьогодні президент Володимир Зеленський збирає термінове засідання РНБО задля вирішення відповідних питань. Також глава держави  уже заявив, що "скористається своїм правом законодавчої ініціативи для відновлення ефективної роботи системи електронного декларування та відповідальності за порушення антикорупційного законодавства".

"Зі свого боку уряд також вживає заходів, які унеможливлять зупинення уже розпочатих реформ, включаючи ті, що є основою для нашої європейської та євроатлантичної інтеграції України", - повідомила Стефанішина.

Вона наголосила, що курс України до ЄС і НАТО є остаточним, невідворотним і закріплений в Конституції України.

Нагадаємо, 27 жовтня КС задовольнив подання 47 народних депутатів, скасувавши статтю Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування. 28 жовтня реєстр електронних декларацій був закритий

Серед рекомендацій Єврокомісії у звіті за липень 2020 року про безвізовий режим зазначалося, що Україна повинна "забезпечити незалежність, ефективність та стійкість антикорупційної інституційної бази та уникати політизації роботи всіх правоохоронних органів… Зокрема НАЗК має достовірно виконувати свій мандат, в тому числі, продовжуючи здійснювати повноцінну та ефективну оцінку перевірки декларацій про майно".

Конституційний суд таємно ухвалив рішення, яке може знищити всю антикорупційну реформу

Конституційний суд таємно ухвалив рішення, яке може знищити всю антикорупційну реформу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандальне рішення КСУ
Наступна публікація