Білий дім опублікував список делегації від США на інавгурацію Зеленського

Білий дім опублікував список делегації від США на інавгурацію Зеленського

Фото: Getty Images

Очолить делегацію спецпред Курт Волкер.

Сполучені Штати Америки оприлюднили імена членів делегації, яка прибуде до України 20 травня на інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив спецпредставник Держдепартаменту щодо України Курт Волкер, який і очолить делегацію.

Всього у складі делегації п'ять прізвищ. Окрім Волкера, до Києва прибудуть міністр енергетики США Рік Перрі, посол США в ЄС Гордон Сондланд. Також до складу делегації входить директор департаменту Європейських справ в Раді нацбезпеки США при президенті Олександр Видман і в.о. голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Нагадаємо, у Верховній Раді було зареєстровано вісім постанов щодо інавгурації Зеленського. Нардеп Олександр Сугоняко зареєстрував проект постанови про проведення складання присяги 1 червня. Згодом цей проект було відкликано.

Народний депутат України Віктор Балога пропонував провести інавгурацію 19 травня, до цього таку ж постанову зареєстрував народний депутат Сергій Міщенко. Однак після цього нардеп Віталій Купрій пропонував перенести дату інавгурації на 20 травня, адже 19 - День пам'яті жертв політичних репресій. Також Купрій запропонував і ще одну дату – 26 травня.

Своєю чергою, народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка", голова Соціал-демократичної партії Сергій Каплін своєю постановою пропонував, щоб Зеленський складав присягу двічі: 19 травня у стінах парламенту і 3 червня на НСК "Олімпійський". Ще однією постановою від нардепа Володимира Куренного інавгурацію пропонували провести 17 травня. Окрім цього, власну пропозицію внесла і фракція "Народний фронт" - там виступали за проведення інавгурації 28 травня. 

Зрештою, депутати проголосували за призначення інавгурації Зеленського на 20 травня. Таке рішення підтримали 315 депутатів.

У день інавгурації Зеленського ТСН проведе інформаційний марафон

У день інавгурації Зеленського ТСН проведе інформаційний марафон

Повʼязані теми:

Наступна публікація