Держдеп США може оприлюднити записи перемовин американської адміністрації з Порошенком - Теліженко

Держдеп США може оприлюднити записи перемовин американської адміністрації з Порошенком - Теліженко

Більшість розмов політиків були на державному рівні.

У Державному департаменті США мають записи перемовин між п’ятим президентом України Петром Порошенком та віцепрезидентом США Джо Байденом і їх можуть опублікувати, щоб звірити достовірність поширеної інформації.

Про це заявив політичний консультант, колишній співробітник Посольства України в США Андрій Теліженко під час суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

"Коли буде оприлюднений повний спектр цих документів, будуть оприлюднені також твердження Держдепартаменту і звірення цих перемовин. Більшість цих перемовин, особливо тих, що відбувались на державному рівні, вони є і в Держдепартаменті. І вони зможуть їх розсекретити, звірити і автентичність перевірити цим фактам", - сказав Теліженко.

Він також стверджує, що між Порошенком і Байденом до середини 2017 року відбувалися приватні розмови, під час яких обговорювалися і особисті, і приватні розмови. Їхню справжність будуть перевіряти, безпосередньо, правоохоронні органі США.

"Є також і приватні розмови до середини 2017 року пана Порошенка і пана Байдена, де вони обговорюють як державні питання, так і приватні. Цих доказів у Держдепартаменту немає - це будуть застосовані правоохоронні органі США для автентичності цих перемовин", - пояснив Андрій Теліженко.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат України Андрій Деркач під час пресконференції 19 травня представив плівки, на яких нібито розмови тоді ще президента України Петра Порошенка, віцепрезидента США Джо Байдена і глави Держдепу Джона Керрі. Оприлюднені записи низької, якості, але Деркач стверджує, що голоси на них належать саме американським чиновникам та українському президенту. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація