Більшість кандидатів у президенти почали передвиборчу кампанію з порушень - Аваков

Більшість кандидатів у президенти почали передвиборчу кампанію з порушень - Аваков

Фото: УНІАН

Правоохоронці відкрили низку кримінальних проваджень за фактами порушень.

Лише троє з зареєстрованих Центральною виборчою комісією кандидатів у президенти України відкрили рахунки виборчих фондів для фінансування передвиборної агітації.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє Департамент комунікації МВС.

"Із 12 зареєстрованих кандидатів рахунки виборчих фондів відкрили лише троє, а вулиці наших міст заповнила політична реклама, яка може фінансуватися винятково з передвиборчого фонду. Він має наповнюватися коштами прозорого походження", - наголосив він, пояснивши, що це означає порушення закону більшістю кандидатів.

Виборчий прайс: скільки коштує організація кампанії

Виборчий прайс: скільки коштує організація кампанії

За словами міністра, правоохоронні органи дотримуються закону і не будуть йти на поступки. Наразі МВС створило систему реагування на звернення громадян.

"Всі сигнали про порушення надходять спеціальній робочій групі, яка передає вже підтверджені факти Нацполіції, де вони опрацьовуються у Головному слідчому управлінні, Департаменті оперативної підтримки і Департаменті превентивної діяльності. Ми маємо 125 звернень щодо порушень передвиборної агітації. За низкою звернень вже порушено кримінальні провадження. МВС буде дуже жорстко реагувати навіть на ознаки того, що може бути підкуп на виборах", - додав Аваков.

Окремо міністр запевнив, що кожен кандидат у президенти у разі необхідності може звернутися до поліції за охороною.

"Ми готові надати кожному кандидату в президенти охорону і супровід з боку Нацполіції, а також забезпечити повну комунікацію з Департаментом оперативної підтримки для безпеки агітаційних заходів та недопущення провокацій", - резюмував Аваков.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти можуть подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершиться 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

Про кандидатів, які вже подали документи до ЦВК та планують взяти участь у президентських перегонах, читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація