Більшість українців довіряють Порошенку і підтримують переговори з Путіним заради миру

Громадяни України оцінили діяльність глави держави за перші 100 днів його роботи.

Згідно з результатами опитування, проведеного центром соціальних та маркетингових досліджень "СОЦИС", президенту України Петру Порошенку довіряють 62,9 % українців.

Слідом за президентом у рейтингу довіри закріпився глава уряду Арсеній Яценюк – його підтримали (53,9%) опитаних. Замкнув трійку лідерів з найвищою довірою політик Анатолій Гриценко (48,8%).

Позитивно діяльність чинного президента України оцінили 45,5% респондентів. Негативно та нейтрально до нього відносяться 25,8% і 23,5% людей відповідно.

Також більшість українців позитивно оцінюють діяльність Порошенка в якості головнокомандуючого ЗСУ. Таких набралося 61,8% українців. Найбільшою мірою люди підтримують такі кроки президента, як підвищення міжнародного авторитету України (85,3%), проведення заходів на підтримку армії та підвищення обороноздатності (79,1%), рішення про розпуск та дострокові вибори Верховної Ради (78,7%).

Окрім цього, проведення переговорів Порошенка та Путіна заради миру на Донбасі підтримують 77,7% опитаних.

Більшість респондентів вважають першочерговими завдання президента вирішити кризу на Донбасі мирним шляхом (49%), забезпечити територіальну цілісність (38,5%) та підвищити зарплати та пенсії (36,6%). Вирішення проблеми Донбасу силовим шляхом очікують 10,2% респондентів.

Загалом з 5 по 10 вересня було опитано 2,8 тисяч респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі, розміром населеного пункту та поділом на регіони.

Нагадаємо, раніше Порошенко розповів, коли Україна представить план реформ до 2020 року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація