Бійці АТО спростовують офіційно оголошений контроль над Новоазовськом

Бійці АТО спростовують офіційно оголошений контроль над Новоазовськом

Свідчення РНБО та очевидців подій в Новоазовську не збігаються

Очевидці твердять про колону танків, яка вишуковується для руху в бік Маріуполя.

"Найгарячішою точкою" Сходу стає новостворений південний фронт. Терористи встановили контроль над 7 населеними пунктами та отримали в підкріплення велику колону російської бронетехніки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Про відчутну підтримку РФ кажуть бійці спецбатальйонів, які несуть варту в тому напрямку. Але в Раді нацбазпеки цього не підтверджують. Там запевняють – українські силовики закріпилися поблизу селища Безіменного і встановили блокпости на всіх напрямках до Маріуполя.

Новоазовськ обстрілюють із двох боків – місць дислокації терористів, а також із території Російської Федерації. Але саме місто вже цілком контролюють українські силовики, як і трасу до Маріуполя, кажуть в РНБО.

"З приводу Новоазовська – інформації з приводу того, що він зайнятий, у нас немає. Після того, як до українських військових підійшло підкріплення, населений пункт повністю взятий під контроль сил АТО. Разом із тим з боку кордону ведеться обстріл в 10-кілометровій зоні навколо міста", - пояснив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Проте бійці батальйонів вимагають допомоги, адже самотужки впоратися з масованим наступом не до снаги. Кажуть, контролю українських сил над Новоазовськом немає.

"Новоазорвськ під контролем російських військ. Там стоять російські танки. Нам їх просто немає чим зараз відбити. По техніці сили абсолютно нерівні", - каже один із бійців спецбатальйону "Дніпро-1".

"Заходять російські бойовики, плюс місцеві "ДНРівці", котрі пройшли професійну підготовку. Зараз близько 15 танків вишукувалися на виїзді з Новоазовська. По інформації з наших джерел, очікується підкріплення до них і можливе висування на Маріуполь", - повідомив він.

Раніше повідомлялося, що армія України вибила бойовиків з Новоазовська.

ДНРівці встановили контроль у сімох населених пунктах на Південному фронті

ДНРівці встановили контроль у сімох населених пунктах на Південному фронті

Повʼязані теми:

Наступна публікація