Бійка у Раді між "свободівцями" і "слугами": сторони конфлікту розповіли свої версії інциденту

Бійка у Раді між "свободівцями" і "слугами": сторони конфлікту розповіли свої версії інциденту

Інцидент стався через ринок землі.

На засіданні комітету Верховної Ради з аграрної та земельної політики, де розглядали законопроєкт про відкриття ринку землі, побилися депутати. Колишні обранці від "Свободи" напали на нинішнього нардепа від "Слуги народу" Андрія Богданця. Що про бійку кажуть обидві сторони конфлікту, у сюжеті ТСН.19:30.

Народний депутат Андрій Богданєць до "Феофанії" потрапив після засідання комітету Верховної Ради з аграрної та земельної політики. У нього порваний одяг та синці. За його словами, у парламенті на нього напали четверо депутатів попередніх скликань від "Свободи".

"Це був Олексій Кайда, Ігор Мірошниченко. Ще двоє були, яких я не памятаю. Леонів - щось таке. Також зі "Свободи". Ці люди почали ображати мене особисто, розповідати там якісь дурні факти. Тільки ми вийшли з кабінету засідання, то одразу удари посипалися, як горохом. Насправді шокований, що вони хотіли цим показати", - розповів постраждалий

Швидку Андрію викликали колеги. "Мене взяли під руку тому, що тимчасова втрата свідомості була. Лікарі сказали, що скоріше за все - це струс, черепно-мозкові травми і численні забої цілої голови, бо удари завдавали в основному в область голови", - каже депутат.

Бійка у Раді: депутат від "Слуги народу" опинився у лікарні зі струсом мозку

Бійка у Раді: депутат від "Слуги народу" опинився у лікарні зі струсом мозку

Марян Заблоцький зі "Слуги народу" каже, що депутати-мажоритарники неодноразово отримували погрози через запровадження ринку сільськогосподарської землі. "Сьогоднішній напад на ветерана АТО, одного з героїв України Андрія Богданця – це продовження тих погроз, які ми бачимо стосовно мажоритарників, стосовно відкриття ринку землі", - каже він.

Серед тих, хто оточив Богданця, був депутат Київради Ігор Мірошниченко. "У мене прохання тільки одне: не демонізуйте мене. Мірошниченко - адекватна спокійна людина", - каже колишній депутат.

Він пояснив, що спочатку словесний конфлікт виник через новий закон про землю. Лише потім він переріс у бійку. Каталізатором стала сварка між депутатом колишнім і депутатом чинним. Перший, нібито, звинуватив другого в тому, що він був в АТО лише двадцять днів як кухар. Реакція Богданця не забарилась. "Він агресивно відреагував на ці закиди і почалась бійка. Моя скромна участь у цій історії полягала лиш у тому, що я як медійна персона був помітний в кадрі. Друга – в кінці цієї бійки, коли мені вдалось дотиснутись сюди. Я його притримав і просив, щоб він звідти пішов. Це дуже добре було видно на відео", - каже Мірошниченко.

За фактом інциденту вже відкрито кримінальне провадження за статтею “погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча”. Її санкція передбачає від чотирьох до семи років ув’язнення.

Кореспондентка ТСН Валерія Ковалінська.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація